17 °c

"Liderlik ve Turgut Özal Örneği" konferansı

MALATYA (AA) - İnönü Üniversitesi (İÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tikici, büyük liderlerin, kendini izleyenlerin hayallerine sığmayacak ölçüde vizyon peşinde olduğunu belirterek, "Merhum Özal da 'lider yönetici' diye tanımlanabilecek bir yönetici tipini karşımıza çıkardı." dedi.İÜ Turgut Özal Tıp Merkezi tarafından 8. Cumhurbaşkanı Turgut...

Güncel Haberi
Liderlik ve Turgut Özal Örneği konferansı
"Liderlik ve Turgut Özal Örneği" konferansı

MALATYA (AA) - İnönü Üniversitesi (İÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tikici, büyük liderlerin, kendini izleyenlerin hayallerine sığmayacak ölçüde vizyon peşinde olduğunu belirterek, "Merhum Özal da 'lider yönetici' diye tanımlanabilecek bir yönetici tipini karşımıza çıkardı." dedi.

İÜ Turgut Özal Tıp Merkezi tarafından 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 23. yılı dolayısıyla konferans düzenlendi.

Tikici, "Liderlik ve Turgut Özal Örneği" konulu konferansta, merhum cumhurbaşkanını, minnet ve şükranla andığını dile getirdi.

Her geçen gün kök salan eserleri meyvesini vermeye başladıkça Özal'ın değerinin biraz daha anlaşıldığını vurgulayan Tikici, "Özal'ın muhalifleri, eleştirenlerini çoktu ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında hiç kimse merhum için kötü söz söyleyemiyordu. Bu da Allah'ın bir lütfu olsa gerek, merhumun iyi niyetinden dolayı." diye konuştu.

İnsanların büyüklerini çok geç ve zor anladığını belirten Tikici, şöyle devam etti:

"Her yöneticinin küçük, büyük bir vizyonu vardır. Ama bu hedefler ne kadar büyük ve hayal gücünün ötesindeyse ortaya koyduğunuz eserler de o kadar büyük olabiliyor. Büyük liderler, kendisini izleyenlerin hayallerine sığmayacak ölçüde vizyon peşindedir. İşte bu özellikleri itibarıyla biz onlara 'lider yönetici' diyoruz. Merhum Turgut Özal da 'lider yönetici' diye tanımlanabilecek bir yönetici tipini karşımıza çıkardı. Turgut Özal'ın sevenleri var, 'Sevmeyenleri var' diyemiyorum, muhalifleri ve rakipleri var. Turgut Özal için gerçekten 'Sevmeyenleri var' demek çok zor. En azından minnet borcu olmayan yok. Attığımız her adımda onun eserlerinden istifa ettiğimiz için sevip sevmememiz çok da anlam ifade etmiyor."

- "Özal büyük düşünüyordu"

Tikici, yurt dışından bakıldığında Turgut Özal'ın "Atatürk'ten sonra cumhuriyet tarihinin en köklü reformlarını yapan, Türkiye'yi dünyaya açan kişi", "Türkiye'yi dünya haritasına koyan lider" olarak tanımlandığını söyledi.

Özal'ın çok büyük düşündüğünü dile getiren Tikici, "Bugün Özal'ın örnek almamız gereken vasfı, kimseyle ne çatıştı ne kötü söz söyledi ne de kötü söz duydu. Merhumun en önemli vasfı, 'peygamber ahlakı' ile ahlaklanmış olmasıydı. Espirileri bile estetikti. O 'tonton' lakabını boşa almamıştır. Türkiye'deki her kesimi kucaklayan, birleştiren simgeydi. O simge, işaret, söz ve davranışlarına da yansımıştı." dedi.

Konferansın ardından Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, Tikici'ye plaket verdi.

Etkinliğe, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Özbağ, dekanlar, akademisyenler ve hastane görevlileri katıldı.

Sıradaki Haber