17 °c

Lise öğrencilerinden Halep'e yardım

ÇORUM (AA) - Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerince toplanan 18 ton makarna ve bir miktar un, Suriye'nin Halep kentindeki insanlara ulaştırılmak üzere bölgeye yollandı. Okul müdürü Hüseyin Kır, okul bahçesinde düzenlenen törende, Suriye'de büyük bir zulmün yaşandığını, bölgedekilerin büyük sıkıntı çektiğini söyledi. Kuşatma altında bulunan Halep'teki insanların...

Güncel Haberi
Lise öğrencilerinden Halep'e yardım
Lise öğrencilerinden Halep'e yardım

ÇORUM (AA) - Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerince toplanan 18 ton makarna ve bir miktar un, Suriye'nin Halep kentindeki insanlara ulaştırılmak üzere bölgeye yollandı.

Okul müdürü Hüseyin Kır, okul bahçesinde düzenlenen törende, Suriye'de büyük bir zulmün yaşandığını, bölgedekilerin büyük sıkıntı çektiğini söyledi.

Kuşatma altında bulunan Halep'teki insanların yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayan Kır, şu değerlendirmede bulundu:

"Halep'teki kardeşlerimize yardım için öğrenci meclisi tarafından kampanya başlatıldı. Kampanyaya öğrencilerimizin yanı sıra öğretmen ve idarecilerimiz ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarımız da destek verdi. 18 ton makarna ile bir miktar un yüklü bir tır yardım malzemesini bölgeye uğurluyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bir tır daha göndereceğiz. Kampanyaya destek olan herkese teşekkür ederim."

Öğrenci Meclisi Başkanı Tuğba Kır, Haleplilere üzülmenin çare olmadığına dikkati çekerek, "Kardeşlerimize yardım ve dualarımızı esirgememeliyiz." ifadesini kullandı.

Okul öğrencilerinden Halepli Celal Halebi de doğduğu topraklarda yaşayanların hayatta kalma mücadelesi verdiğini vurgulayarak, onlara yardım eden arkadaşlarına ve okul yöneticilerine teşekkür etti.

Yardım malzemeleri yüklü tır, dua edilmesinin ardından Halep'teki insanlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Sıradaki Haber