17 °c

Malatyalılar, Halep için seferber oldu

MALATYA (AA) - Ağır bombardıman altındaki Halep'te yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayan Malatya'daki 63 sivil toplum kuruluşu, ağır şartların yaşandığı Halep'e yardım ulaştırabilmek için kampanya başlattı. Aralarında Malatya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği, Memur-Sen Malatya Şubesi, Milli Türk Talebe Birliği, Hukukçular Derneği gibi 63 sivil toplum...

Güncel Haberi
Malatyalılar, Halep için seferber oldu
Malatyalılar, Halep için seferber oldu

MALATYA (AA) - Ağır bombardıman altındaki Halep'te yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayan Malatya'daki 63 sivil toplum kuruluşu, ağır şartların yaşandığı Halep'e yardım ulaştırabilmek için kampanya başlattı.

Aralarında Malatya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği, Memur-Sen Malatya Şubesi, Milli Türk Talebe Birliği, Hukukçular Derneği gibi 63 sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Suriye'ye yönelik yardım kampanyası için platform oluşturdu.

Tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi önünde toplanan platform üyeleri adına konuşan Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, Suriye'de müthiş bir katliamın yaşandığını ve adeta soykırım yapıldığını belirtti.

Halep'te insanların açlık ve soğuktan ölmeye başladığını kaydeden Yıldırım, dünyanın Suriye'de yaşananlara duyarsız kaldığını dile getirdi. Kamuoyunu bu konuya daha duyarlı hale getirmek için kentteki 63 sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiğini aktaran Yıldırım, "Suriye'de korkunç bir katliam yapılıyor. Türkiye dışında bütün dünya tiyatro seyreder gibi izlemekten başka bir şey yapmıyor. İnsanlığın vicdanı körleşmiş, merhameti donmuş vaziyette. Bizi asıl kahreden ise İslam dünyasının vurdumduymazlığı. Türkiye'den başka bir ülkeden elle tutulur bir gayret göremiyoruz." diye konuştu.

Suriye'nin Halep kentine yapılan insani yardımların da engellendiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Halep başta olmak üzere şer ittifakı tarafından ablukaya alınmış, çocuk, yaşlı kadın demeksizin hastaneler ve okullar bombalanmakta. Hiçbir yardımın girişine izin verilmemekte. Hava saldırılarından kendine koruma imkanından yoksun Halep halkı, zor şartlarda sürdürdükleri hayatta kalma mücadelelerine bir de açlıkla mücadeleyi eklemiş. Müslümanların vicdanlı ellerinin kendilerine uzanmasını bekliyor. Ekmeğin ham maddesi olan un sıkıntısı had safhaya ulaşmış. Suriye'de çok ciddi şekilde un sıkıntısı yaşanıyor."

Halep başta olmak üzere Suriye'deki çok sayıda fırının un temin edilemediği için kapandığını aktaran Yıldırım, hava saldırılarıyla ölüm kalım savaşı veren halkın açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Yıldırım, "Kardeşlerimize yardım elimizi uzatmazsak, çok sayıda kardeşimiz hayatını kaybedecek. Geç olmadan Suriyeli kardeşlerimizin çığlığına ses verelim." dedi.

Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminde emperyalistlerin yenilgiye uğratıldığını dile getiren Yıldırım, emperyalistlerin Suriye üzerinden amaçlarına ulaşmasına izin verilmemesi gerektiğine vurgu yaparak, "Malatya halkına, sivil toplum kuruluşlarına 'her evden bir çuval un, sofralarına bir ekmek' düşüncesiyle platform çalışma başlattık. İnsanlara, 'Suriyeli kardeşin ekmek bekliyor, bir çuval un da sen koy.' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, Suriyeliler ve tüm dünyadaki mazlumlar için dua edildi.

Basın açıklamasına, platform üyesi bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Sıradaki Haber