17 °c

"Melek yüzlü" çocuklardan Diyanet'e ziyaret

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, down sendromlu çocuklarla bir araya geldi.Görmez, eşi Hatice Görmez ile Ankara'nın yanı sıra İstanbul, İzmir, Samsun ve Kosova'dan gelen "melek yüzlü" down sendromlu çocuklar ve ilgili derneklerin başkanlarını makamında kabul etti.Konuklarını odasının kapısında eşiyle birlikte karşılayan Başkan Görmez, çocuklarla tek tek...

Güncel Haberi
Melek yüzlü çocuklardan Diyanet'e ziyaret
"Melek yüzlü" çocuklardan Diyanet'e ziyaret

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, down sendromlu çocuklarla bir araya geldi.

Görmez, eşi Hatice Görmez ile Ankara'nın yanı sıra İstanbul, İzmir, Samsun ve Kosova'dan gelen "melek yüzlü" down sendromlu çocuklar ve ilgili derneklerin başkanlarını makamında kabul etti.

Konuklarını odasının kapısında eşiyle birlikte karşılayan Başkan Görmez, çocuklarla tek tek tokalaştı.

Mehmet Görmez, ziyaretten dolayı şeref duyduğunu ve mutlu olduğunu belirterek, 3 Aralık'ın "Dünya Engelliler Günü" olduğunu, ancak bir günün yetmeyeceğini söyledi.

Görmez, "Biz, hayatı iç içe, birlikte paylaştığımız zaman ancak bu dünyayı güzelleştirebiliriz. Bu dostlarımızın bir engeli yok, bizim engelimiz var. En büyük engel gönül engeli, gönüllerdeki engeller. O gönüllerdeki engelleri birlikte ortadan kaldırırsak inşallah dünyayı çok daha güzel kılarız." diye konuştu.

Konuşmasının ardından misafirleriyle tek tek sohbet eden Başkan Görmez'e, aynı zamanda milli yüzücü olan Cengizhan Dönmez, "Benim bir derdim var. İnşallah ölmeden Kabe'ye gitmek istiyorum." dedi. Görmez de buna karşılık, "Benim özel misafirim olarak sizi götürürüz inşallah. Büyük şerefle, büyük memnuniyetle." karşılığını verdi.

Dernek başkanları da kendilerini kabul ettiği için Mehmet Görmez'e teşekkür etti.

Öte yandan, down sendromlu çocuklar, Görmez'e daha önceki ziyaretleri sırasında birlikte çektirdikleri bir fotoğrafı hediye etti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ziyarette hatıra fotoğrafı çektirdi ve çocuklara kitap ile tablet bilgisayar armağan etti.

Sıradaki Haber