17 °c

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

BAYBURT (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AB'nin Türkiye'ye karşı mobbing uyguladığını söyledi.Yalçın, Memur-Sen Bayburt Temsilciliği hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Avrupa Parlamentosunun Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinin geçici süreliğine askıya alınması yönünde tavsiye kararıyla ilgili, "AB kendi çöküntüsünü, iç tartışmalarını ve...

Güncel Haberi
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

BAYBURT (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AB'nin Türkiye'ye karşı mobbing uyguladığını söyledi.

Yalçın, Memur-Sen Bayburt Temsilciliği hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Avrupa Parlamentosunun Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinin geçici süreliğine askıya alınması yönünde tavsiye kararıyla ilgili, "AB kendi çöküntüsünü, iç tartışmalarını ve sıkıntısını gündemden düşünmek için Türkiye'yi gündeme alarak, kendi sorunlarını perdeleme yöntemini denemektedir." dedi.

AB'nin, terörle mücadele konusunda Türkiye'yi desteklemesi gerekirken terörü desteklediğini kaydeden Yalçın, "Brüksel'de çadır açanlara, bu millete meydan okuyanlara, sokaklarda kendilerini bombalarla patlatarak milletin canına kasteden ve bu ülkede şehit verilmesine vesile olanların sırtını ovuşturan AB ülkeleri Türkiye'ye nota vermeye, ayar vermeye çalışıyorlar akılları sıra." ifadelerini kullandı.

Yalçın, bu fotoğrafın, terörü teşvik Türkiye'yi ise tehdit eden bir AB fotoğrafı olarak ortaya çıktığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bu fotoğraf AB'ye de hiçbir ülkeye de yakışmıyor. Terör kartı üzerinden Türkiye'ye diz çöktürmeye, ayar verilmeye çalışılıyor ancak Türkiye 'kral çıplak' demeye devam ediyor. Dünyanın egemenleri olarak kendilerini ifade edenlerin, bütün yönetme yetkisini elinde bulunduranların organizasyonlara karşı Türkiye'nin, 'dünya beşten büyüktür' çıkışı dolayısıyla rahatsız oldular. Bunun için Türkiye'ye bir burun sürtme harekatı yapmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin ekonomisiyle oynayarak 15 Temmuz'da, Gezi'de, 6-8 Ekim'de, 17-25 Aralık'ta başaramadıklarını, yeni bir dalgayla başarma gayretleri içindeler."

Her defasında başardıkları darbeyi bu kez başaramayanların, Türkiye'ye ilişkin heveslerinden, emellerinden, projelerinden vazgeçmediğini vurgulayan Yalçın, "Her defasında farklı bir yöntemle Türkiye'ye karşı mobbing uyguluyorlar. AB'nin Türkiye'ye karşı uyguladığı şeyin adı mobbingdir, yıpratmadır. Türkiye'ye karşı bir zorlama yapılıyor ve bu sorular şu ana kadar başka hiçbir ülkeye sorulmadı." diye konuştu.

- "Bu dünyaya ilişkin okumalarını Türkiye'nin paylaşmasından daha doğal bir şey yoktur"

Yalçın, Türkiye'nin terörün her türlüsüyle etkin bir mücadele içinde olduğunu ve bu mücadelenin süreceğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Türkiye PKK, DAEŞ, DHKP-C, FETÖ ile mücadele ediyor. Batı ise terörle mücadele eden bir ülkede karışıklık, kargaşa çıkarma anlamında terörün sırtını ovuşturuyor. Mülteciler bir kriz nedeni ise Türkiye bu krizi dünya ölçeğinde önleyen bir ülkedir. Ekmeğini bölen ve bütün kaynaklarını Suriye'den gelen misafirlere paylaştıran bir ülke olarak teşekkür edilmesi gerekirken, Türkiye'ye bu anlamda haksızlık ediliyor. FETÖ ve PKK konusunda kapısını açan ülkeler, aynı zamanda Türkiye'ye akılları sıra muhtıra vermeye çalışan ülkelerdir. AB, mazlumlar ve göçmenler konusunda şimdiye kadar ortaya koyduğu sözleri yerine getirmemiş bir oluşumun adıdır."

Bu ülkenin en büyük emek örgütü olarak bu çelişkileri gördüklerini dile getiren Yalçın, "Bu yapılanlar AB ülkelerine yakışmadı. Dolayısıyla AB'nin kendisini çek etmesi ve aynanın karşısına geçmesi gerektiğini bir kez de biz söylüyoruz. Dünyada zulüm kol geziyor ama AB yan çiziyor, BM ise istatistikleri sayıyor. Dolayısıyla dünyada insan ölümleri, yaşanan trajediler, vahşetler bir insan katliamı olarak değil, istatistiki veri olarak görülüyor." dedi.

Yalçın, FED'in faiz kararlarının, insan hakları raporlarından çok daha fazla ilgi gördüğü bir dünyanın söz konusu olduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Dolayısıyla adaletsiz bir dünya söz konusu. Bu dünyaya ilişkin okumalarını Türkiye'nin paylaşmasından daha doğal bir şey yoktur. Sesini yükseltmesinden, mazlum ve mağdurlar konusunda tavrını ortaya koymasından daha doğal bir şey yoktur. Türkiye olarak bunu söylemeye devam etmeliyiz. AB'nin ilişkileri dondurma yaklaşımı, Türkiye'nin ekonomisiyle oynama hareketinin bir parçasıdır. Terör hadiseleri Türkiye'nin ekonomisiyle oynama ve Türkiye'deki turizm sektörü dahil yatırımcıları ürkütme konusunda bilinçli olarak yapılmaktadır."

Konuşmaların ardından Yalçın ve beraberindekiler, temsilciliğin açılışını gerçekleştirdi.

Sıradaki Haber