17 °c

Mersin sahillerinde yazdan kalma günler

MERSİN (AA) – Sonbaharın gelmesiyle Türkiye'nin bazı bölgelerinde havalar soğumaya başlarken Mersin'in önemli turizm bölgesi Kızkalesi'nde yerli ve yabancı turistler denize girmenin keyfini yaşıyor.Hava ve deniz suyu sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü Mersin'de hafta sonunu değerlendirmek isteyenler sahillere akın ederken, Kızkalesi bölgesinde yoğunluk yaşanıyor. Kızkalesi...

Güncel Haberi
Mersin sahillerinde yazdan kalma günler
Mersin sahillerinde yazdan kalma günler

MERSİN (AA) – Sonbaharın gelmesiyle Türkiye'nin bazı bölgelerinde havalar soğumaya başlarken Mersin'in önemli turizm bölgesi Kızkalesi'nde yerli ve yabancı turistler denize girmenin keyfini yaşıyor.

Hava ve deniz suyu sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü Mersin'de hafta sonunu değerlendirmek isteyenler sahillere akın ederken, Kızkalesi bölgesinde yoğunluk yaşanıyor.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızkalesi sahilinde vatandaşların yazdan kalma günler yaşayarak tatilin tadını çıkarttığını söyledi.

Eylül ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen yoğunluğun sevindirici olduğunu anlatan Öztop, şöyle konuştu:

"Turizmciler Ramazan ve Kurban bayramlarının 9'ar günlük tatile çıkmasıyla rahat bir nefes aldı. Turizmcilerimizi yerli turistlerimiz kurtardı. Sezon süresince istenilen doluluk oranına ulaşamamış olsak da yine de iyi bir sezon geçirdik. Eylül ayının sonuna gelinmesine rağmen hala sahillerimiz tatilcilerle dolup taşıyor. Hava sıcaklığının ideal derecede olması insanların sahillere akın etmesini sağlıyor. Doğu ve Karadeniz iklimine inat Akdeniz'de sonbaharın en güzel zamanlarını yaşıyoruz."

Sıradaki Haber