17 °c

MEÜ ile Mersin Teknopark arasında protokol

MERSİN (AA) - Mersin Üniversitesi (MEÜ) Teknoloji Transfer Ofisi'nin, Mersin Teknopark bünyesinde faaliyetlerini sürdürmesi için iş birliği protokolü imzalandı.Vali Özdemir Çakacak, Mersin Teknopark'ta düzenlenen protokol toplantısında, kurulduğundan beri çok sayıda araştırma, geliştirme ve inovasyon faaliyetlerine ev sahibi yapan teknoparkın, önemli işlere imza attığını...

Güncel Haberi
MEÜ ile Mersin Teknopark arasında protokol
MEÜ ile Mersin Teknopark arasında protokol

MERSİN (AA) - Mersin Üniversitesi (MEÜ) Teknoloji Transfer Ofisi'nin, Mersin Teknopark bünyesinde faaliyetlerini sürdürmesi için iş birliği protokolü imzalandı.

Vali Özdemir Çakacak, Mersin Teknopark'ta düzenlenen protokol toplantısında, kurulduğundan beri çok sayıda araştırma, geliştirme ve inovasyon faaliyetlerine ev sahibi yapan teknoparkın, önemli işlere imza attığını söyledi.

Teknoparkın, 15 ulusal ve uluslararası projede koordinatör olarak yer aldığını belirten Çakacak, "Teknopark 70 firması, 450'nin üzerinde yüksek lisans ve doktoraya sahip personeliyle son 2 yılda yüzde yüz doluluk oranına ulaşmıştır. Bu dönemde firmalar 150 milyon lira ciro elde etmiş, 3.5 milyon lira ihracat yapmıştır." dedi.

Çakacak, Teknoloji Transfer Ofisi'nin de Mersin Üniversitesi'nde başarılı çalışmalar gösterdiğini ifade ederek, "Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği ile 1 Nisan 2017'ye kadar teknoparkların çatısı altında teknoloji transfer ofislerinin kurulması zorunlu hale geldi. Bu doğrultuda ilimizde hali hazırda kurulmuş olan bir ofisimiz olduğu için teknoparkımıza ayrıca bir ofis kurmaktansa, iş birliği yapılması uygun görüldü. Bu ofis dolayısıyla Mersin Üniversitesi ve teknopark arasındaki organik bağ daha da kuvvetlenir." diye konuştu.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı da protokolün hayırlı olmasını dileyerek, şöyle konuştu:

"Burada amaç fikirlerin ticarileşmesi ve sanayiyle de paylaşılabilmesi, sonucunun da üretime kadar gitmesi. Bu yolların daha çabuk işleyebilmesi için de bu protokol çok gerekliydi. Hem teknoparkın fiziksel koşullarının uygunluğu, buradaki firma yoğunluğunun ve üretimin fazla olması, hem de teknoloji transfer ofisinin kendi tecrübelerinden faydalanılması amacıyla bu protokol gerekliydi. İnşallah ülkemiz adına hayırlara vesile olur."

Konuşmaların ardından Vali Çakacak ile Rektör Prof. Dr. Çamsarı arasında protokol imzalandı.

Sıradaki Haber