17 °c

Milli Savunma Bakanı Işık:

KOCAELİ (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "TSK, milletinin emrinde olmaya devam edecek. Biz de TSK'nın çok daha güçlü, caydırıcı, çok daha yüksek, ülkemizin ve milletimizin esenliğini, sınırlarımızın güvenliğini sağlamak noktasındaki çalışmalarına daha fazla destek vereceğiz." dedi.Işık, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanlığını ziyaret etti....

Güncel Haberi
Milli Savunma Bakanı Işık:
Milli Savunma Bakanı Işık:

KOCAELİ (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "TSK, milletinin emrinde olmaya devam edecek. Biz de TSK'nın çok daha güçlü, caydırıcı, çok daha yüksek, ülkemizin ve milletimizin esenliğini, sınırlarımızın güvenliğini sağlamak noktasındaki çalışmalarına daha fazla destek vereceğiz." dedi.

Işık, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanlığını ziyaret etti.

Korgeneral Metin Gürak'ın karşıladığı Işık, askerleri selamlamasının ardından anı defterini imzaladı.

Komutanlık bahçesinde bir fidan diken Işık, askerlerin tek tek bayramını kutladı.

Burada askerlere hitap eden Işık, askerlerin pek çoğunun bir sonraki bayram ailelerinin yanında olacağını belirterek, "Türkiye'nin dört bir yanında vatan hizmetinizi yapmak için buradasınız. Kocaeli de Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birisi. Kocaeli'de askerlik yapmak da güzel bir ayrıcalık. Size vatan görevinizde başarılar diliyorum." diye konuştu.

- "Darbenin bastırılmasında askerin payı büyük"

Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da asker elbisesi giyen hainlerin darbe girişiminin bastırılmasında vatan, millet ve demokrasiye bağlı kahraman askerlerin büyük rolü olduğunu söyledi.

Onların gayretlerinin hainleri caydırdığını ifade eden Işık, darbe girişiminin bastırılmasında, giydiği üniformanın hakkını veren, vatanı, milleti için közünü kırpmadan şehadete yürüyen, milletle el ele veren TSK mensuplarının büyük bir payının bulunduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bundan dolayı da TSK'nın, bu hainlerin ihanetinden ayrı tutulması gerektiğini her zaman söylüyoruz. Biz vatanına, milletine sahip olan ordumuza milletimizin nasıl sahip çıktığını çok iyi biliyoruz. Bundan sonra da TSK'dan bu hainlerin tamamen temizlenip TSK'nın toplumun her zamanki müstesna yerini koruması, hatta o konudaki bağlılığın o muhabbetin sürmesi için elimizden gelen bütün çalışmaları yapıyoruz. Bundan sonra da bunu yapmaya devam edeceğiz."

- "TSK, milletinin emrinde olmaya devam edecek"

Şu anda TSK'nın aynı anda terörle mücadele görevini de yürüttüğünü anlatan Işık, terörle mücadelede yoğun bir gayret gösterildiğini söyledi.

Fikri Işık, Türkiye'de belirli noktalarda güvenlik güçlerinin büyük bir mücadelesinin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Onlara bu mücadelelerinde başarılar diliyoruz. Allah esirgesin, korusun diyoruz. Diğer yandan da sınırların güvenliğini sağlamak ve DAEŞ tehdidini ve PYD, PKK tehdidini sınırların ötesinde de engellemek için yürütülen sınır ötesi harekat var. Onların da bayramlarını tebrik ediyoruz. TSK, milletinin emrinde olmaya devam edecek. Biz de TSK'nın çok daha güçlü, caydırıcı, çok daha yüksek, ülkemizin ve milletimizin esenliğini, sınırlarımızın güvenliğini sağlamak noktasındaki çalışmalarına daha fazla destek vereceğiz."

- "Operasyonlar TSK'nın moralini yükseltti"

Sınır ötesi operasyonun milletin TSK'ya duyduğu güvenin boş olmadığını bir kez daha gösterdiğini anlatan Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

"TSK'nın ne kadar güzel operasyonlar, ne kadar başarılı operasyonlar yaptığını hep birlikte bir daha gördük. TSK için de büyük bir moral oldu. Operasyonlar TSK'nın moralini de yükseltti. Bir taraftan güvenliğimizi artırırken, bir taraftan da TSK'nın moralini yükseltti. Operasyonlar milletimizin TSK'ya bakışını 15 Temmuz'da birilerinin oluşturmaya çalıştığı tereddütü tamamen ortadan kaldırdı. Bu açıdan da çok önemli bir süreç. Bu operasyonları da başarıyla tamamlayacağız."

Bakan Işık, daha sonra Kocaeli Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek personelle bayramlaştı.

Sıradaki Haber