17 °c

Milli Savunma Bakanı Işık:

KOCAELİ (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Tankın üzerine çıkan Yeltsin'i kutsayan Batı medyası maalesef Türkiye'deki 15 Temmuz kahramanlarını görmezden gelmiştir" dedi.Işık, Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve kent konseyinin işbirliğinde düzenlenen 26. Kent Bayramlaşması'nda yaptığı konuşmada, bayramların birlik ve beraberliğin sergilendiği müstesna günler...

Güncel Haberi
Milli Savunma Bakanı Işık:
Milli Savunma Bakanı Işık:

KOCAELİ (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Tankın üzerine çıkan Yeltsin'i kutsayan Batı medyası maalesef Türkiye'deki 15 Temmuz kahramanlarını görmezden gelmiştir" dedi.

Işık, Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve kent konseyinin işbirliğinde düzenlenen 26. Kent Bayramlaşması'nda yaptığı konuşmada, bayramların birlik ve beraberliğin sergilendiği müstesna günler olduğunu söyledi.

Şehitlere rahmet, gazilere de acil şifalar dileyen Işık, 15 Temmuz gecesi ülke, millet ve demokrasiye yönelik tarihin en büyük ihanetini yaşadıklarını vurguladı.

Işık, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içine sızan, asker elbisesi giyen hainlerin ülkenin idaresine el koyma hevesiyle darbe teşebbüsünde bulunduğunu dile getirerek, "Demokrasi tarihimizin en karanlık gecesiydi ama 16 Temmuz sabahı demokrasi tarihimizin en aydınlık sabahına uyanmak nasip oldu. En karanlık geceyi en aydınlık sabaha dönüştüren milletimizin birlik ve beraberliğidir." ifadesini kullandı.

- "Batı medyası 15 Temmuz kahramanlarını görmezden geldi"

Demokrasi içinde siyaset yapıldığını anlatan Işık, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğuna dikkati çekti.

Fikri Işık, siyasetin içinde rekabet bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Rekabet içinde farklı görüşler olur ama söz konusu vatan, millet, bayrak, ezan, cumhuriyetimiz ve temel değerlimiz olunca her şey teferruat kalır. 15 Temmuz akşamı milletimiz bunu dünyaya göstermiştir. Tankın üzerine çıkan Yeltsin'i kutsayan Batı medyası maalesef Türkiye'deki 15 Temmuz kahramanlarını görmezden gelmiştir. Rusya'daki o darbeye karşı direnen birkaç kişiyi adeta günlerce, haftalarca, aylarca gündemde tutan Batı medyası, Türkiye'de demokrasi destanı yazan bu milletin demokrasi mücadelesini görmezden gelmiştir ama şimdi yeni yeni fark etmeye başladılar. Bu milletin zor zamanlarda nasıl bir ve beraber olduğunu bütün dünya gördü."

- "Bu milletin bileğini kimse bükemez"

Bu bayramlaşma programında 7 siyasi partinin il başkanının aralarında bulunduğunun altını çizen Işık, bu birlik ve beraberliğin devam edeceğini söyledi.

Bakan Işık, Türkiye'nin geleceğinin düne göre daha iyi olacağını belirterek, "Tarihimizin bize öğrettiği en temel gerçek, bu millet birliğini ve beraberliğini koruduğu sürece bu milletin sırtını kimse yere getiremez. Bu milletin bileğini kimse bükemez. 15 Temmuz'da bunu gördük, bundan sonra da tavsiye ederim bu işi kimse denemeye kalkmasın." değerlendirmesini yaptı.

Konuşmanın ardından Bakan Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve diğer protokol üyeleri, vatandaşlarla bayramlaştı.




Sıradaki Haber