17 °c

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılması

MARDİN (AA) - AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, "Nusaybin'de tahminen 6 bine yakın konut ihtiyacı olacak. Az hasarlı oturulabilecek evlerin masrafları devlet tarafından ödeniyor. Kullanılamayan konutlara karşılık yeni konutlar yapılacak." dedi. Dündar, il binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı ancak terör saldırıları...

Güncel Haberi
Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılması
Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılması

MARDİN (AA) - AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, "Nusaybin'de tahminen 6 bine yakın konut ihtiyacı olacak. Az hasarlı oturulabilecek evlerin masrafları devlet tarafından ödeniyor. Kullanılamayan konutlara karşılık yeni konutlar yapılacak." dedi.

Dündar, il binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı ancak terör saldırıları nedeniyle büyük zarar gören Nusaybin'in yeniden inşa projesinin önümüzdeki hafta açıklanacağını belirtti.

Hain saldırı sonucu şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'e rahmet dileyn Dündar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin salı günü Mardin'de olacağını duyurdu.

Nusaybin'de terör saldırları nedeniyle büyük bir yıkım olduğunu vurgulayan Dündar, şunları söyledi:

"Hükümetimiz, ne olursa olsun hiç kimsenin mağdur olmaması için büyük bir proje başlatmış durumdadır. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hem apartman tipi konutların hem de tek katlı evlerin yapılması yönünde talepler var. Önümüzdeki hafta Nusaybin projesi açıklanacak yaklaşık bir ay sonra da temel atma töreni gerçekleşecek."

İlçede insani bütün yardımların devam ettiğini dile getiren Dündar, "Nusaybin'de tahminen 6 bin civarında konut ihtiyacı olacak. Az hasarlı oturulabilecek evlerin masrafları devlet tarafından ödeniyor. Kullanılamayan konutlara karşılık yeni konutlar yapılacak." diye konuştu.

Terör örgütü PKK'nın vahşi saldırıları sonucu sadece Nusaybinlilerin değil tüm Mardin halkının zarar gördüğünü anlatan Dündar, Mardin'de turizmi canlandırma çalışmaları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığının önümüzdeki süreçte kentte, "Kültür Çalıştayı" yapmayı planladığını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ise bine yakın insanın katılacağı bir toplantı yapmayı düşündüklerini bildirdi.

KHK kapsamında bazı belediyelerde yapılan görevlendirmelerin, belediye imkanlarının teröre aktarılmasından kaynaklandığını vurgulayan Dündar, görevlendirmelerin vatandaş nezdinde itibar gördüğüne işaret etti.

Görevlendirmelerin tamamen hukuki olduğunu dile getiren Dündar, şunları kaydetti:

"İnşallah seçilmiş diğer belediyeler bundan ders alırlar ve halkına hizmet etmek için vadettikleri yolda sözlerini yerine getirirler. Terörden uzak durarak sadece belediye hizmetleri yaparlar. Umarım kayyum olarak atanan arkadaşlarımız da halkın beklediği hizmeti yerine getirirler."

Sıradaki Haber