17 °c

Ordu'da "Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitimi"

ORDU (AA) - Yeşilçam'ın ünlü isimleri Edin Hun ve Perihan Savaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Doğa ve Çevre Gönüllüğü Eğitimi Programı" kapsamında, Ordu'da birer sunum yaptı.Altınordu ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen programın ikinci gününde, 18-29 yaşlarındaki gönüllü 110 genç, ünlü isimlerle buluştu.Ediz Hun...

Güncel Haberi
Ordu'da Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitimi
Ordu'da "Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitimi"

ORDU (AA) - Yeşilçam'ın ünlü isimleri Edin Hun ve Perihan Savaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Doğa ve Çevre Gönüllüğü Eğitimi Programı" kapsamında, Ordu'da birer sunum yaptı.

Altınordu ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen programın ikinci gününde, 18-29 yaşlarındaki gönüllü 110 genç, ünlü isimlerle buluştu.

Ediz Hun, "Çevre Hakkı ve Bilinci" konusundaki sunumunda, gençler ile anlamlı bir programda buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk sinemasının değerinden bahseden Hun, mesleğinde titiz bir insan olduğunu ifade etti.

Hun, yaşam boyunca hiçbir şey için geç sayılmayacağına işaret ederek, şunları söyledi:

"Ben 35 yaşında sinemadan sonra tekrar üniversiteye Norveç'te başladım. Norveç'teki üniversiteyi ikinci olarak bitirdim. Bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Bu çok önemli. İşinizi iyi yapın, hiçbir şey için geç kalmış sayılmazsınız. Herkesin merak sahası farklıdır. Dolayısıyla dostlukla, sevgiyle ama en iyi şekilde çalışarak yaşamınızı devam ettirin."

Perihan Savaş ise "Doğayı Anlamak ve Yaşamak" başlıklı sunumunda, doğa ve çevre konusunda bir etkinlik içerisinde bulunduğu için mutlu olduğunu belirtti.

Çok küçük yaşlarda oyunculuğa adım attığını anlatan Savaş, "Çocuklara hep sorarlar, ne olmak istersin? Ben küçükken tiyatroda oynamama rağmen 'ne olmak isterdin?' diye sorduklarında 'öğretmen olmak isterdim' diyordum. Hep böyle derdim. İnsanlara bir şeyler anlatmak, onlarla birlikte olmak, hayatı paylaşmayı istemiştim." diye konuştu.

Sunumların ardından Hun ve Savaş, "Gençlik Merkezlerinde Kitap Okuma Halkaları" etkinliğine katıldı. Ünlü isimler, gençlere kitap okudu, onlarla sohbet etti.

Programa, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri Dairesi Başkanı Rahmi Aksoy, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, akademisyenler ve gençler katıldı.


Sıradaki Haber