17 °c

Ordu'da "Doğa ve Çevre Sevgisi" söyleşisi

ORDU (AA) - Türk sinemasının ünlü isimleri Ediz Hun ve Perihan Savaş, "Doğa ve Çevre Sevgisi" söyleşisi ile Ordu'da öğrencilerle buluştu.Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitimi" programı kapsamında kente gelen ünlü isimler, Ordu Üniversitesinde (ODÜ) söyleşiye katıldı.Ediz Hun, ODÜ Tıp Fakültesi...

Güncel Haberi
Ordu'da Doğa ve Çevre Sevgisi söyleşisi
Ordu'da "Doğa ve Çevre Sevgisi" söyleşisi

ORDU (AA) - Türk sinemasının ünlü isimleri Ediz Hun ve Perihan Savaş, "Doğa ve Çevre Sevgisi" söyleşisi ile Ordu'da öğrencilerle buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitimi" programı kapsamında kente gelen ünlü isimler, Ordu Üniversitesinde (ODÜ) söyleşiye katıldı.

Ediz Hun, ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, özellikle 1980'li yılların ardından çevre kavramının filizlendiğini belirterek sağlıklı bir çevre olmazsa yaşamın devamına imkan olmadığını dile getirdi.

Genç oyuncuları başarılı bulduğunu ifade eden Hun, "Çalıştığım son dizide rol alan genç oyuncu arkadaşlarımı çok beğendim. Kendileri çok başarılıydı. Ezber şeklinde değil, natürel şekilde aktarabilme kabiliyetine haizdiler. Bu nedenle yeni genç oyuncuların başarılı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Perihan Savaş ise doğa ve çevre sevgisinin insan hayatına önemli katkılar sunabileceğini aktararak "Çiçeğe de ağaca da hayvanlara da bakarken sevgiyle bakmamız gerekiyor. Bu şekilde baktığımız sürece başaramayacağımız birşey yoktur. Sevgi, herşeyin en üstünde." diye konuştu.

Doğa ve çevre konusunun çocuk oyunlarında güzel bir şekilde işlendiğini dile getiren Savaş, çocukları erken yaşta bilinçlendirmenin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Oyuncu adaylarına tavsiyelerde bulunan Savaş, şunları kaydetti:

"İşinizi sevin, hedefinizi tutturun ve o yolda mutlaka ilerleyin. Tabii ki para kazanmak çok önemli ama popüler kültürün sanatçısı olmak mı, yoksa gerçek anlamda bu işe emeğini vererek sanatçı olmak mı? Ona karar verecek olan sizlersiniz. Gerçek anlamdaki seçildiğinde çok uzun yıllar köklü olarak kalmış olacaksınız. Popüler kültür, ne yazık ki çok çabuk geçen, bir dönem para kazandıran ama bir daha hatırlanmayan bir şeklidir."

Söyleşi, katılımcılara plaket, çiçek ve çeşitli hediyelerin takdimi ile sona erdi.

Etkinliğe, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri Dairesi Başkanı Rahmi Aksoy, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sıradaki Haber