17 °c

Ortalık karıştı! Kılıçdaroğlu davet edilmedi mi?

Meclis'te yaşanan sürpriz zirveye CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun katılmaması tartışma yarattı. TBMM Başkanı Kahraman ana muhalefet liderini davet ettiğini söyledi ancak Kılıçdaroğlu bunu yalanladı.

Güncel Haberi
Ortalık karıştı! Kılıçdaroğlu davet edilmedi mi?
Ortalık karıştı! Kılıçdaroğlu davet edilmedi mi?

TBMM'de yeni yasama yılı açılış töreninin ardından Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın makam odasında bir araya geldi. 

HERKESİ DAVET ETTİM

Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Kahraman, Kılıçdaroğlu’nun davet edilip edilmediğine ilişkin soruya Kahraman, “Evet, onun herhalde randevusu vardı. Herkesi davet ettim. Akşam birlikte olacağız” şeklinde konuştu.

Görüşmede Suriye’nin kuzeyinin gündeme gelip gelmediğine dair soruya Kahraman, “Sohbet vardı, temenniler var. Gündem sıcak, gündem ne zaman sıcak değil ki? Türkiye büyük devlet” dedi.

TBMM'deki sürpriz görüşmeye Kılıçdaroğlu'nun katılmaması ile ilgili olarak Meclis Başkanı Kahraman'ın "Kemal Bey’in randevusu vardı, ben herkesi davet ettim, akşam resepsiyonda inşallah beraber olacağız” sözlerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tepki gösterdi.

YALAN SÖYLEMEK YAKIŞMIYOR

Davet edilmediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Meclis Başkanı'na yalan söylemek yakışmıyor" ifadelerini kullandı.

CHP Meclis Grubu’ndan yapılan açıklamada, "TBMM Başkanı’nın odasında yapılan toplantıya Sayın Genel Başkan’ın çağrıldığı bilgisi doğru değildir. Sayın Genel Başkan’ın bu görüşmeden haberi olmadığı gibi toplantıya da davet edilmemiştir" denildi.

AKSAKLIK YAŞANDI

CNNTürk'ün haberine göre Meclis Başkanı Kahraman, daha sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradı, ekipler arasındaki iletişimde aksaklık yaşandığını söyledi. 

Sıradaki Haber