17 °c

Ovacık'ta kayak sezonu erken başlayacak

TUNCELİ (AA) - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Ovacık kayak tesisleri, yoğun kar yağışı nedeniyle sezona erken başlayacak.Tunceli'nin en yoğun kar yağışını alarak yılın yaklaşık 4 ayında kayak yapabilme imkanı sunan Ovacık kayak tesisleri, son 4 günde 60 santimetrenin üzerinde kar kalınlığına ulaşması kayak sezonunun erken açılmasını...

Güncel Haberi
Ovacık'ta kayak sezonu erken başlayacak
Ovacık'ta kayak sezonu erken başlayacak

TUNCELİ (AA) - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Ovacık kayak tesisleri, yoğun kar yağışı nedeniyle sezona erken başlayacak.

Tunceli'nin en yoğun kar yağışını alarak yılın yaklaşık 4 ayında kayak yapabilme imkanı sunan Ovacık kayak tesisleri, son 4 günde 60 santimetrenin üzerinde kar kalınlığına ulaşması kayak sezonunun erken açılmasını sağladı.

2015'de hizmete açılan ve 4 milyon 217 bin liraya mal olan Ovacık Kayak Merkezi, ilçe merkezine yakınlığı, 34 oda ve 75 yatak kapasitesi, restoran, dinlenme salonu ve bin 200 metre uzunluğundaki pistiyle kayak severleri bekliyor.

Kayak tesisinde incelemede bulunun Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şefik Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl karın daha erken yağdığını hatırlattı.

Kar kalınlığının 60 santimetreyi geçtiğini dile getiren Kara, "Kayak tesislerini açtığımızda beklediğimizden fazla taleple karşılaştık. Bu yıl inşallah daha fazla yoğunluk bekliyoruz. Kayak tesisimiz şu anda tam olarak faaliyettedir. Geçen seneye nazaran eksiklerimizi tamamladık, bu yıl Erzurum'dan bir antrenör daha getirdik. Tesisimizde kayak yapmak isteyenlere hem kayaklarını temin edeceğiz hem de antrenörlerimiz nezaretinde sporcularımızı yetiştireceğiz. Antrenörlerimiz, boş zamanlarında ise kayak bilmeyen kişilere kayak öğretecek. Biz, il müdürlüğü olarak elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Tuncelililerin Ovacık'ta kayak tesisinin olduğunu bilmesini istiyoruz. Hafta sonları gelip tesisten yararlanmaları kendileri ve çocukları açısından çok yararlı olacaktır." diye konuştu.

Tesiste antrenörlük yapan Elif Aşkın ise "2016-2017 kayak sezonu ilçemizde açılmıştır. Bütün kayak ve doğa severleri ilçemizde ağırlamak isteriz. Tesimizde çok cüzi fiyata konaklama ve kayma imkanı bulabilirler." dedi.

Hafta sonu tatilini kayak tesisinde geçirmeye gelen Hayati Tunç, "Tunceli merkezden buraya tatile geliyoruz Kartalkaya'ya Uludağ"a gitmeye gerek yok. Burası gerçekten çok güzel bir yer, güzel de yatırım yapılmış. İnsanlarımızın buraya tatile gelmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber