17 °c

Pakistanlı parlamenterlerden Topbaş'a taziye ziyareti

İSTANBUL (AA) - Pakistan Parlamentosu'ndan bir heyet, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a taziye ziyaretinde bulundu.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasına gelen Pakistan Parlamentosu Senato Savunma Komitesi Başkanı Senatör Mushahid Hussain Sayed'in başkanlığındaki...

Güncel Haberi
Pakistanlı parlamenterlerden Topbaş'a taziye ziyareti
Pakistanlı parlamenterlerden Topbaş'a taziye ziyareti

İSTANBUL (AA) - Pakistan Parlamentosu'ndan bir heyet, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a taziye ziyaretinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasına gelen Pakistan Parlamentosu Senato Savunma Komitesi Başkanı Senatör Mushahid Hussain Sayed'in başkanlığındaki heyeti, Topbaş kapıda karşıladı.

Pakistan'ın İstanbul Başkonsolosu Yusuf Junaid'in de eşlik ettiği heyet, ilk olarak 15 Temmuz'da İstanbul'da şehit düşen vatandaşların fotoğraflarının yer aldığı panoya karanfil bıraktı ve dua etti. Sayed, taziye anı defterini de imzaladı.

Sayed, buradaki konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduklarını, birlik ve beraberlik mesajı getirmek için İstanbul'a geldiklerini söyledi.

Topbaş'a desteklerini iletmek istediklerini belirten Sayed, "Konu Türkiye Cumhuriyeti demokrasisi olunca, konu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olunca, görüşümüz tektir. Hepimiz Türkiye'nin yanındayız. Bugün tek bir mesaj vermek için burada bulunuyoruz; tek bir ümmetiz, 2 ülkeyiz ama tek yüreğiz." diye konuştu.

- "Biz de her daim kardeş Pakistan halkının yanındayız"

Topbaş da Pakistanlı heyete İstanbul'a yaptıkları ziyaret dolayısıyla teşekkür etti.

Dostluğun zor zamanlarda belli olduğunu vurgulayan Topbaş, "Pakistan halkının İstiklal Savaşı'nda gösterdiği fedakarlığı asla unutmayan bir milletiz. Her daim yanımızda olduklarını biliyoruz. Biz de her daim kardeş Pakistan halkının yanındayız. İki ayrı millet olsak bile yüreklerimizin bir olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Pakistan halkına Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Topbaş, heyete İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ni gezdirerek, bilgi verdi.

Sıradaki Haber