17 °c

Pandemi şirketlerdeki İK anlayışını da değiştirdi

İşveren markasında yıllık 15 milyon Euro’luk pazar için Terfi ile anlaşma yapıldı

Güncel Haberi
Pandemi şirketlerdeki İK anlayışını da değiştirdi
Pandemi şirketlerdeki İK anlayışını da değiştirdi

Koronavirüs pandemisi tüm dünyada iş ve çalışma anlayışlarını değiştirirken çalışanların eski motivasyonlarına kavuşmaları, yeni şartlara uyum sağlamaları için global şirketler de harekete geçti. Başta Avrupa merkezli firmalar olmak üzere onlarca global şirket, tüm dünyada çalışanlarının motivasyonlarını tekrardan sağlamak ve aynı çalışma verimliliklere ulaşabilmek için işveren markası bütçelerini artırdılar. Şirketlerin çalışanlarına yönelik hizmet üreten işveren markası iletişim ajansları şu günlerde Avrupa ülkelerinde yoğun mesai harcıyorlar. 

Türkiye’de işveren markası

Yetenek savaşlarının artması ve değişen çalışma beklentileri doğrultusunda son yıllarda Türkiye’de de oldukça popüler hale gelen işveren markası kavramı kapsamında firmalar, insan kaynakları fonksiyonlarına geçmişe kıyasla çok daha fazla önem vererek çalışılmak için en iyi iş yeri olma yolunda çalışmalar yapıyorlar. Çalışma ortamlarını iyileştirerek yetenekleri bünyelerine dahil etmeye çalışıyorlar.

Yıllık 15 milyon Euro’luk pazar

Pandemi sonrası hızla büyüyen günlerde dünyaca ünlü işveren markası ağı OneAgent, Türkiye’ye adım attı. Ürettiği hizmetlerle potansiyel çalışanların şirketlere katılmasını teşvik eden, çalışanların işyerine sadakatini ve çalışma mutluluğunu hedefleyen dünyaca ünlü OneAgent’ın 15 milyon Euro’luk Türkiye pazarındaki iş ortağı ödüllü projeleriyle bilinen Terfi İşveren Markası Ajansı oldu.

Global markalara hizmet üreten dünyanın en büyük işveren markası ağı OneAgent, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İngiltere, Danimarka, Polonya, Kanada, Hindistan, Arjantin, Brezilya, Japonya, Çin, Kore, Yeni Zellanda, Avustralya gibi 50’den fazla ülkede temsil ediliyor. IKEA, İntel, Allianz, Viacom, Unilever, Sodexho, Danone, Hudson, Procter & Gamble, Porche, Roche gibi markalara hizmet veren işveren markası iletişim ajanslarını çatısı altında bulunduruyor.

Terfi Ajans Başkanı Mehmet Onur, OneAgent networküne katılmalarının Türkiye’de sunulan hizmet standardının Avrupa normlarında olduğuna dair onay niteliğinde olduğunu belirterek şunları söyledi: “Pandemi ile birlikte değişen iş anlayışları ve çalışan psikolojisindeki erozyonlar yeni bir dönemi önümüze getirdi. Şirketlerin insan kaynakları kavramına bakışları Avrupa’da kısa süre içinde hızla değişmek zorunda kaldı. Şirketler çalışanlarının eski verimlilik seviyelerine yeniden ulaşmak ve yeni çalışma düzeninde yeni iletişim stratejileri geliştirmek için işveren markası yatırımlarını artırdı. Avrupa ülkelerinde başlayan bu büyük değişim Türkiye’de de yaşanmaya başladı. OneAgent, uzun süredir süren görüşmeler sonucunda uluslararası standartlarının tümünü karşıladığımızı onaylayarak Türkiye’de bizimle birlikte yürümek istedi. Global bir ağın içinde olmak bize gurur verdi. Önümüzdeki dönemde OneAgent’dan aldığımız güçle Türkiye’nin güçlü global markalarına da Dünya’nın her yerinde yerel yaklaşımla işveren markası iletişim hizmetleri vereceğiz.“

Ülkemizde şu anda yıllık 15 milyon Euro civarında ekonomi oluşturan işveren markası iletişim pazarının, önümüzdeki üç yıl içerisinde yıllık 50 milyon Euro’ya ulaşması bekleniyor. Dünya çapında yaklaşık 5 milyar Euro’nun üzerinde bir iş hacmi oluşturan işveren markası pazarının söz konusu pazar ile ilişkili etkinlik, eğlence, danışmanlık, reklam tanıtım gibi alanlar da değerlendirildiğinde yaklaşık 12 milyar Euroluk bir sirkülasyona ulaştığı bildiriliyor.

TERFİ İşveren Markası Ajansı Hakkında

1997 yılından bu yana reklamcılık sektöründe hizmet veren şirketin, iç iletişim ve işveren markası çalışmalarını bir araya topladığı TERFİ, iç iletişim stratejleri ve kurum içi itibar yönetimi hizmetleri için, video prodüksiyon, reklamcılık, pazarlama, halkla ilişkiler ve insan kaynakları sektöründe işinin en iyisi profesyonellerin tümünü aynı masaya toplayabilen ayrıcalıklı bir yapı.

Adını, insan kaynakları terminolojisinde bir üst aşamaya geçişten alan Terfi’de sunulan hizmetler de bir anlamda şirketleri terfi ettiriyor. Tamamı çok uluslu şirketlerin insan kaynakları departmanlarında çalışmış, süreç yönetmiş birçoğu çalıştıkları kurumun insan kaynakları alanındaki sosyal medya süreçlerini kurmuş olan sektör profesyonelleri ile fark yaratan, vizyoner iletişim ve pazarlama programları tasarlıyor.

Terfi bu alanda ilk olmanın vizyonuyla her yıl birçok insan kaynakları organizasyonuna içerik ve iletişim danışmanlığı desteği veriyor. Yurtdışı uygulamalarını yakından takip ederek, izlenim ve deneyimlerini, panel, konferans, zirve gibi etkinliklerde “iç iletişim ve işveren markası iletişimi” başlıklarında aktarıyor.

Terfi, Türkiye’nin önde gelen markalarına “Kurum içi iletişim” ve “işveren markası” başlıklarını içeren hizmetler üretiyor. Çalışanların kurumsal bağlılıklarından performans artışlarına, yönetici ve yönetilen ilişkilerinin sağlıklı işlemesinden sorumluluk ve verimlilik bilinçlerinin geliştirilmesine kadar geniş yelpazedeki anlayışlara yönelik projeleri, şirketlerin insan kaynakları departmanları ile birlikte hayata geçiriyor.

Bugüne dek birçok yenilikçi insan kaynakları uygulamasının doğmasına da yardımcı olan Terfi’nin portföyünde perakendeden hizmet sektörüne, üretimden bankacılık finans sektörüne kadar birçok farklı segmentte müşteri yer alıyor.

OneAgent Hakkında

Aralarında Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İngiltere, Danimarka, Polonya, Kanada, Hindistan, Arjantin, Brezilya, Japonya, Çin, Kore, Yeni Zellanda, Avustralya gibi ülkelerin bulunduğu toplamda 50’den fazla ülkede temsil edilen OneAgent; Dünyanın en iyi işveren markası ajanslarını bir araya getiren ve bundan doğan güçle küresel markaların, faaliyette oldukları her ülkede, o ülkenin yerel tasarım ve iletişim dili ile aynı hizmet kalitesinde hizmet alabilmesini sağlayan bir ajans networkü.

OneAgent’in kuruluş amacı küresel şirketlerin faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde aynı kalite ve stadartlarda ajans hizmeti alınmasını sağlamak. Bu sayede içerik ve tasarım bütünlüğü korunmuş olurken, ülkeler arası ön görülemeyen stratejik ve bütçesel değişiklikler de önleniyor. Aynı zamanda yeni teknolojiler, farklı uygulamalar, güncel iletişim trendleri de ajanslar arası iletişim ağında dolaşıma sunuluyor.

Bazen, küresel bazda belirlenen stratejiler yerelde yeterince yetkin olmayan ajansların yanlış uygulamalarıyla farklılaşabiliyor ya da değerini yitiriebiliyor. OneAgent, aynı kalite standartlarında alınan tasarım ve iletişim hizmetlerinin sürekli yüksek kalitede olmasını sağlarken, işveren marka iletişiminde ülkeler arası bilgi ve deneyim paylaşımının da yolunu açıyor. Tıpkı network kreatif ajanslarla çalışıldığındaki verim gibi, kurum da çalıştığı işveren markası ajansı aracılığıyla OneAgent ağındaki tüm global ajansların knowhow’ını da satın almış oluyor.

 

Sıradaki Haber