17 °c

PKK sonunda sanat ve sergilere de girdi

Sanata verdiği destekle adı son dönemde çok duyulmaya başlayan iş adamı Hasan Gozal’ın PKK’yla çok yakın temasta olduğu ve örgütü finanse ettiği iddia ediliyor.

Güncel Haberi
PKK sonunda sanat ve sergilere de girdi
PKK sonunda sanat ve sergilere de girdi

Petrol, turizm, inşaat, lojistik, sigorta, sağlık ve yenilenebilir enerji alanlarındaki çalışmaları ile bilinen iş adamı Hasan Gozal’ın son dönemde sanata verdiği destek, dünya basınında sıkça haber oluyor.

Adı birçok kez vergi kaçakçılığı iddialarına karışan ve offshore sistemler üzerinde yüklü miktarlarda parayı yönettiği dile getirilen Gozal’ın PKK terör örgütü ile de dirsek teması haline bulunduğu öne sürülüyor.

Dünya çapında birbiri ardına destek olduğu sanat projelerinde önemli siyasal ve politik ilişkiler geliştirme çabasında olan tanınmış iş adamının, yapılan operasyonlarla ciddi kan kaybeden örgüte finansal desteğini de her geçen arttırdığı konuşuluyor.

PKK yardımlarını sadece maddi boyutta tutmayan Gozal hakkında ortaya atılan bir diğer iddia ise örgüt üyelerinin ailelerine yönelik gerçekleştirdiği kollayıcı tutum.

Gozal’ın PKK militanlarının ailelerini kendi üstlendiği konut projelerine yerleştirdiği ve ailelerin ihtiyaçları ile yakından ilgilenen ekipler kurduğu sıklıkla dile getiriliyor.

Doğu Beyazıt’ta doğan ve Bilkent’ten mezun olan Gozal’ın BEA’de kurduğu DAAX isimli şirketi şu an birçok büyük inşaat projesiyle birlikte Bağdat Merkez Bankası inşaatını da sürdürüyor.

Sıradaki Haber