17 °c

Refik Erduran son yolculuğuna uğurlandı

İSTANBUL (AA) - Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci-yazar Ahmet Refik Erduran, son yolculuğuna uğurlandı.Edirne'de yaşamını yitiren Erduran’ın cenazesi, defin için İstanbul'a getirildi. Zincirlikuyu Camisinde kılınan cenaze namazına Erduran'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra gazeteci meslektaşları da katıldı.Erduran'ın cenazesi, öğle vaktinde kılınan cenaze...

Güncel Haberi
Refik Erduran son yolculuğuna uğurlandı
Refik Erduran son yolculuğuna uğurlandı

İSTANBUL (AA) - Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci-yazar Ahmet Refik Erduran, son yolculuğuna uğurlandı.

Edirne'de yaşamını yitiren Erduran’ın cenazesi, defin için İstanbul'a getirildi. Zincirlikuyu Camisinde kılınan cenaze namazına Erduran'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra gazeteci meslektaşları da katıldı.

Erduran'ın cenazesi, öğle vaktinde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

- Refik Erduran

Üsküdar'da 1928'de dünyaya gelen Erduran, Robert Kolejinden mezun oldu. Abdi İpekçi'nin teklifi üzerine Milliyet gazetesinde 1965'te başladığı köşe yazarlığını 1981'e kadar sürdüren Erduran, daha sonra Güneş ve Meydan gazetelerinde çalıştı.

Erduran, 1985'te Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin "En Başarılı Köşe Yazarı" ödülünü aldı.

Bir dönem Milliyet Batı Amerika Haber Bürosu Şefi olarak da görev yapan Erduran, kurduğu şirketle çeşitli dizileri yönetti, bazı programlarda sunuculuk yaptı.

Refik Erduran, aralarında Yağmur Duası, Er Oyunu, Domuz, Neşe'nin Şarkıları'nın da olduğu çeşitli romanlar, sinema senaryosu ile tiyatro oyunları kaleme aldı.

UNESCO'ya bağlı Uluslararası Tiyatro Enstitüsü Türkiye Merkezi'nin başkanlığını yürüten Erduran, 1989'da Dünya Kongresi'nde Uluslararası Yazarlar Komitesi Başkanlığı'na seçildi.

Erduran, 4 çocuk sahibiydi.

Sıradaki Haber