17 °c

Romanya Milli Günü resepsiyonu

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şu anda 10 bin civarında Türk iş adamı Romanya'daki iş yerlerini açmış durumdalar. Bu işin toplam ekonomik büyüklüğü ise 6 milyar dolar civarında." dedi. Sheraton Otel'de düzenlenen Romanya Milli Günü resepsiyonuna, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Romanya'nın Ankara...

Güncel Haberi
Romanya Milli Günü resepsiyonu
Romanya Milli Günü resepsiyonu

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şu anda 10 bin civarında Türk iş adamı Romanya'daki iş yerlerini açmış durumdalar. Bu işin toplam ekonomik büyüklüğü ise 6 milyar dolar civarında." dedi.

Sheraton Otel'de düzenlenen Romanya Milli Günü resepsiyonuna, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Catalin Şopanda ve birçok davetli katıldı.

Resepsiyonda, "Karpatların Tacı Topluluğu", geleneksel Romen dansı ve müziği gösterisi gerçekleştirdi.

Gösterinin ardından Özhaseki, yaptığı konuşmada, Türkiye ile Romanya'nın her alanda iş birliğini devam ettirdiğinin altını çizdi.

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis'in mart ayında Türkiye'ye yaptığı ziyaretin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Özhaseki, "Şu anda 10 bin civarında Türk iş adamı Romanya'daki iş yerlerini açmış durumdalar. Bu işin toplam ekonomik büyüklüğü ise 6 milyar dolar civarında." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini hatırlatan Özhaseki, dost ülkelerin tavırlarının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Özhaseki, "Bir gün sonra arayarak, bu olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerini ileten ülkelerin başında Romanya vardı. Bundan dolayı bir kez daha Romanya halkına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Romanya'da 11 Aralık’ta seçim yapılacağını hatırlatan Özhaseki, güzel bir yarışla yeni bir hükümetin belirlenmesini umduğunu, yeni hükümetle de en sıkı şekilde iş birliğini devam ettirmeyi ümit ettiklerini kaydetti.

Genelkurmay Başkanı Akar da, Türkiye ile Romanya arasında çok iyi ilişkiler olduğunu belirterek, söz konusu ilişkilerin silahlı kuvvetlere de yansıdığını ifade etti.

Akar, "Romanya Genelkurmay Başkanı Nikolae Ciuca ile çok samimi ilişkilerimiz var. Her konuyu konuşabiliyoruz. Çözemesek de her konuyu tartışıyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da ihanete uğradığını hatırlatan Akar, "Romen kardeşlerimiz buna çok ciddi reaksiyon gösterdiler." dedi.

Akar, Türkiye'nin yurt içinde ve dışında terörle mücadele ettiğini belirterek, buna en son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar devam edileceğini vurguladı.

Genelkurmay Başkanı Akar, Romanya'nın NATO içinde ve ikili çerçevede Türkiye’nin yaptığı faaliyetleri desteklediğini, bunun da kendilerine güç verdiğini kaydetti.

Büyükelçi Şopanda ise, FETÖ'nün darbe girişiminde hem Bükreş yönetiminin hem de Romanya halkının Türkiye'deki anayasal düzen ve hukukun işleyişinin devam etmesine verdiği desteği hatırlattı.

Şopanda, "Bu vesileyle Romanya halkı adına darbe mağdurlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Türkiye ile dayanışma içindeyiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Romanya'ya savunma alanında hem ikili düzeyde, hem de NATO içinde destek verdiğini anlatan Şopanda, Türkiye'ye teşekkür etti.

Şopanda, Türkiye ile Romanya arasındaki ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarma hedefine ulaşmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber