17 °c

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet protesto edildi

İSTANBUL (AA) - Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, bir grup Sağlık-Sen üyesi tarafından yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik binası önünde toplanan sendika üyeleri ve hastane çalışanları, "Ey milletimiz duyarlı olalım, sağlıkçıya şiddete engel olalım", "Sağlıkta şiddete hayır", "Vatandaşım sessiz...

Güncel Haberi
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet protesto edildi
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet protesto edildi

İSTANBUL (AA) - Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, bir grup Sağlık-Sen üyesi tarafından yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik binası önünde toplanan sendika üyeleri ve hastane çalışanları, "Ey milletimiz duyarlı olalım, sağlıkçıya şiddete engel olalım", "Sağlıkta şiddete hayır", "Vatandaşım sessiz kalma" yazılı dövizler açtı.

Sağlık-Sen İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Cesur Öztürk, yaptığı açıklamada, büyük bir özveri ile görevlerini yapan sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmaya devam ettiğini ve sağlıkta şiddetin acilen çözülmesi gerektiğini belirtti.

Öztürk, en son Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahı servisinde çalışan Yeşim Yeşildere Gökçe ile Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Doç. Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir'in hasta yakınları tarafından fiili şiddete maruz kaldığını hatırlatarak, "Her iki saldırıyı ve saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyor, failler hakkında mevcut yasalar çerçevesinde en ağır müeyyidenin uygulanmasını bekliyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, alınacak yasal güvence ve fiziki tedbirlerle önlenmeli, sağlık çalışanları şiddet korkusundan ve endişesinden kurtulmalıdır." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın son zamanlarda yaşanan şiddet olaylarından sonra yaptığı açıklamada, 'Sağlık çalışanlarına kalkan el Sağlık Bakanı'na kalkmıştır' sözünü önemsediklerini ifade eden Öztürk, tüm bakanlık bürokratları ve karar vericilerden, özellikle de hastane idarecilerinden gerekli tedbirlerin alınmasında kararlı davranmalarını beklediklerini vurguladı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Sıradaki Haber