17 °c

Samsun Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı

SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Belki sevimsiz gibi gözükebiliriz ama öğrencilerle ilgili mümkün olduğunca kar tatili kararı almama üzerine çalışmalarımızı bina ediyoruz. Aslında karla beraber okula gitmenin de bir eğitim veya eğitimin bir parçası olduğuna inanıyorum." dedi.Samsun Valiliğinde düzenlenen İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda...

Güncel Haberi
Samsun Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı
Samsun Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı

SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Belki sevimsiz gibi gözükebiliriz ama öğrencilerle ilgili mümkün olduğunca kar tatili kararı almama üzerine çalışmalarımızı bina ediyoruz. Aslında karla beraber okula gitmenin de bir eğitim veya eğitimin bir parçası olduğuna inanıyorum." dedi.

Samsun Valiliğinde düzenlenen İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri kış mevsiminde alınan tedbirlerle ilgili sunum yaptı.

Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, alınan tedbirlere yöneticilerin başta olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların uymasının önemine işaret etti.

Afet ve acil durum ile kış tedbirleri konusunda yapılan çalışmalara önem verdiklerini anlatan Şahin, "Kışla mücadele, sadece yolun tuzlanmasıyla bitmiyor. Araç sürücülerinin tedbirli davranması gerekiyor. Aldığımız önlemler sayesinde trafik aksamasını neredeyse hiç yaşamadık." diye konuştu.

İlde kar yağışı olan yerleşim yerlerindeki bazı okullarda eğitime ara verildiğini ama kent genelinde kar tatili kararı almadıklarını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Dün öğleden sonra konuyu Milli Eğitim Müdürümüzle de görüştüm. Belki sevimsiz gibi gözükebiliriz ama öğrencilerle ilgili mümkün olduğunca kar tatili kararı almama üzerine çalışmalarımızı bina ediyoruz. Aslında karla beraber okula gitmenin de bir eğitim veya eğitimin bir parçası olduğuna inanıyorum. Tabi taşımalı eğitimi ayrı tutmak gerekiyor. Araç durduğunda, kaydığında belki çocukların inip itmesi veya karda okula gitme mücadelesi vermesini de eğitimin bir parçası olarak değerlendiriyoruz."

Şahin, elektrik kesintisinin handikapları bulunduğunu, ısıtma ve aydınlatmanın olmadığı yerde eğitimin yapılamayacağına dikkati çekerek, bununla ilgili ek tedbirler alındığını bildirdi.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Turan Çakır, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Yusuf Aysu ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.


Sıradaki Haber