17 °c

Saraybosna "Anadolu Renkleri" ile canlandı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, "Anadolu Renkleri" isimli Türk müziği ve Türk halk oyunlarından oluşan kültür akşamı düzenlendi.Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde başkentteki Bosna Kültür Merkezinde düzenlenen kültür akşamına, Türkiye'nin Saraybosna...

Güncel Haberi
Saraybosna Anadolu Renkleri ile canlandı
Saraybosna "Anadolu Renkleri" ile canlandı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, "Anadolu Renkleri" isimli Türk müziği ve Türk halk oyunlarından oluşan kültür akşamı düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde başkentteki Bosna Kültür Merkezinde düzenlenen kültür akşamına, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Güzel Sanatlar Müdürlüğü Daire Başkanı Levent Aydın ve Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman'ın yanı sıra çok sayıda Bosna Hersekli katıldı.

Koç, saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından yaptığı konuşmasında, etkinliğin Türkiye ve Bosna Hersek'in aynı duyguları paylaştığını görme imkanı sağladığını ifade ederek, "Biz Türkiye olarak Bosna Hersek'i yakından seviyoruz, izliyoruz. Bosna Hersek de aynı şekilde Türkiye'yi yakından seviyor ve izliyor. Bunun en güzel yansımalarını bu tarz kültür etkinlikleriyle görüyoruz." dedi

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminde Bosna Hersek'in Türkiye ile birlikte dua ettiğini anımsatan Koç, Bosna Hersek halkına gösterdikleri dayanışma için bir kez daha teşekkürlerini iletti.

- "Programda farklı renkleri bir arada göreceğiz"

Aydın da AA muhabirine yaptığı açıklamada, kültür akşamının iki ülke arasındaki kültür bakanlıkları arasında yapılan anlaşma ve uzun tarihsel sürece dayalı köklü dostluğun bir ifadesi olduğunu belirterek, "Programda Bakanlığımızın farklı sanat kurumlarından 58 sanatçı bu akşam burada sahne alacak. Programda farklı renkleri bir arada göreceğiz." diye konuştu.

"Anadolu Renkleri"nin Türk müziğinden halk müziğine, halk danslarından tasavvuf müziğine kadar birçok unsuru içerisinde barındırdığını söyleyen Aydın, "Medeniyetler beşiği Anadolu'nun çok farklı renklerini bir arada görme şansı bulacağız." ifadesini kullandı.

Yaman ise etkinlikte hem Türk hem de Balkan eserlerinin yer alacağını söyleyerek, kültür akşamına başkent Saraybosna başta olmak üzere Bosna Hersek'in birçok şehrinden izleyicinin geldiğini belirtti.

Türk müziğinden farklı eserleri seslendiren sanatçılar ve onlara sahnede eşlik eden dansçılar izleyicilere görsel bir şölen yaşattı.

Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki dostluğun bir ifadesi olarak düzenlenen kültür akşamı kapsamında, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı farklı sanat kurumlarından katılan ses ve saz sanatçıları ile halk oyunu dansçıları Bosna Herseklilere unutulmaz dakikalar yaşattı.

Sıradaki Haber