17 °c

Şehit Astsubay Topuz için Gaziantep'te tören düzenlendi

GAZİANTEP (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde çıkan çatışmalarda şehit olan Kıdemli Astsubay Başçavuş Halit Topuz, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketi Bitlis'e gönderildi. Sabah saatlerinde Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundan alınan ve 5. Zırhlı Tugay...

Güncel Haberi
Şehit Astsubay Topuz için Gaziantep'te tören düzenlendi
Şehit Astsubay Topuz için Gaziantep'te tören düzenlendi

GAZİANTEP (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde çıkan çatışmalarda şehit olan Kıdemli Astsubay Başçavuş Halit Topuz, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketi Bitlis'e gönderildi.

Sabah saatlerinde Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundan alınan ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında basına kapalı düzenlenen törenin ardından Topuz'un Türk bayrağına sarılı naaşı, Gaziantep Havalimanına getirildi.

Burada düzenlenen törene, şehidin annesi Şükran ve babası Yusuf Topuz, nişanlısı Aslı ile Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksallı, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Gaziantep Vali Yardımcısı Turgay Ergin katıldı.

Tören sırasında şehidin babası Yusuf, oğlunun tabutuna el sallayarak "Güle güle oğlum" dedi. Acılı anne Şükran ise "Anne olmak zor. Hakkını helal et oğlum" diye seslendi.

Şehidin nişanlısı Aslı'nın ise tören boyunca üzerinde şehidin fotoğrafının olduğu kartı bağrına basarak gözyaşı dökmesi dikkati çekti.

Törenin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçakla memleketi Bitlis'e uğurlandı.

Sıradaki Haber