17 °c

Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin sorunları Bakan Eroğlu'na iletildi

KIRŞEHİR (AA) - Seyfe Gölü Ekoloji Derneği (SEYGED) Başkanı Ömer Çetiner, yaz aylarında tamamen kuruyan, koruma altındaki Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin sorunlarını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na dosyayla sunduklarını söyledi.Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Çetiner, hafta sonu toplu açılış ve temel atma töreni için Kırşehir'e gelen Bakan Eroğlu ile...

Güncel Haberi
Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin sorunları Bakan Eroğlu'na iletildi
Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin sorunları Bakan Eroğlu'na iletildi

KIRŞEHİR (AA) - Seyfe Gölü Ekoloji Derneği (SEYGED) Başkanı Ömer Çetiner, yaz aylarında tamamen kuruyan, koruma altındaki Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin sorunlarını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na dosyayla sunduklarını söyledi.

Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Çetiner, hafta sonu toplu açılış ve temel atma töreni için Kırşehir'e gelen Bakan Eroğlu ile valilikte görüşme yaptıklarını belirterek, göl için yürütülen çalışmalar ve acil yapılması gerekenler ile ilgili bilgi ve fotoğrafların yer aldığı dosyayı kendisine ilettiklerini dile getirdi.

Bakan Eroğlu'nun, Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ne büyük önem verdiğini ve çalışmaları yakından takip ettiğini bildiklerini aktaran Çetiner, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan vesilesiyle yaptıkları görüşme için Eroğlu'na teşekkür etti.

Çetiner, görüşmede, gölle ilgili yapılması gerekenler ve önerileri anlattıklarını belirtti.

Sundukları dosyanın içeriğiyle ilgili de bilgi veren Çetiner, şunları kaydetti:

"Seyfe Havzası'ndan alınan içme suları için alternatif yerler bulunarak bölgeden alınan su durdurulmalıdır. Göle yakın yerlerde teşvik oranı artırılmalıdır. Malya ve Eskidoğanlı derin kuyularından alınan su miktarı kontrol altında tutulmalı ve mutlaka damlama sulama sistemine geçilmelidir. Kalaba-Seyfe Pompaj Sulama Projesi'nin ikinci etap çalışmaları hızlandırılarak Seyfe Gölü’ne takviye yapılmalıdır."

Çetiner, gölün, dünyada nesli tükenmekte olan 27 adet kuş türünü bünyesinde barındırdığı için büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber