17 °c

Siirt'teki maden faciası

SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen faciada enkaz altında kalan işçilerin yakınları için AFAD kriz merkezi alanında manevi destek veriliyor.AFAD ve Türk Kızılay'ı tarafından kurulan çadırda, Kur'an-ı Kerim ile enkaz altından çıkartılarak toprağa verilenler için Fatihalar okunuyor, halen enkaz altındaki işçiler için de dualar...

Güncel Haberi
Siirt'teki maden faciası
Siirt'teki maden faciası

SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen faciada enkaz altında kalan işçilerin yakınları için AFAD kriz merkezi alanında manevi destek veriliyor.

AFAD ve Türk Kızılay'ı tarafından kurulan çadırda, Kur'an-ı Kerim ile enkaz altından çıkartılarak toprağa verilenler için Fatihalar okunuyor, halen enkaz altındaki işçiler için de dualar ediliyor.

Çadırda okunan Kur'an-ı Kerim'i ise yeğeni halen toprak altında bulunan İstanbul Üsküdar İlçe Müftülüğüne bağlı Esentepe Camii İmamı Mehmet Nizamettin Batumak okuyor.

AA muhabirine konuşan Batumak, Kur'an-ı Kerim okuyarak, burada toprak altında kalan yakınları için bekleyenleri teskin etmeye çalıştıklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın bilgisi dahilinde burada çadır kurularak, Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildiğini dile getiren Batumak, halen kendi yeğeninin de toprak altında olduğunu belirtti.

Enkaz altında kalan işçilerin ailelerinin oldukça zor saatler yaşadıklarını, yetkililerin de arama kurtarma çalışmalarını titizlikle yerine getirmeye çalıştıklarını dile getiren Batumak, kendilerine düşenin ailelere sabır tavsiye etmek olduğunu söyledi.

Batumak, şunları kaydetti:

"Burada Kur'an-ı Kerim okuyoruz, buradaki insanları teskin ediyoruz ve göçük altında benim öz amcamın oğlu var, şu anda halen göçük altında. Bekliyoruz insanların umutlarının, morallerinin yüksek olması için Allah'tan sabır diliyoruz, insanlara tavsiyede bulunuyoruz."

-"İnsanları teskin etmeye çalışıyoruz"

Toprak altında kalan işçilerin yakınlarının çalışmaları gördüğünü ve işçilerin bir an önce çıkarılmasını sabırla beklediğini vurgulayan Batumak, "Allah'a şükürler olsun şimdiye kadar millet sakindir, sabırla bekliyor. Dua eşliğinde milletimizi aynı şekilde teskin ediyoruz. biz burada Kur'an-ı Kerim okuyoruz, Kur'an-ı Kerim'in meallerini okuyoruz, Peygamberimizin hadislerini açıklıyoruz ve alimlerin söylemiş olduğu sözleri aklımıza geldiği kadarı ile insanları hem teskin ediyoruz hem de vaazlarla sakinleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

- Günlük 3 bin kişilik yemek çıkıyor

Kurulan çadırda tüm ihtiyaçların Türk Kızılayı tarafından karşılandığını dile getiren Türk Kızılayı Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ, 17 Kasım'da meydana gelen facianın hemen ardından Türkiye'nin farklı illerinden 40 personelle bölgeye gelerek çalışmalara katkı sunduklarını söyledi.

Alanda bekleyen işçi yakınlarının her türlü ihtiyacının Türk Kızılayı tarafından karşılandığını vurgulayan Tezdiğ, "Son kardeşimiz çıkartılana kadar burada, ailelerimizin yanında olacağız. Bugüne kadar bin 500 battaniye dağıttık, günlük 3 bin kişilik sıcak yemek, çay, su, çorba ve sandviç ikramımız bulunmakta" dedi.

Sıradaki Haber