17 °c

Siirt'teki maden faciası

SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçiler için yürütülen çalışmalar kapsamında bir kaya dinamit kullanılarak patlatıldı.Maden köyünde 17 Kasım'da yaşanan faciada toprak altında kalan işçiler için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Bugüne kadar 8 işçinin cenazesinin çıkartıldığı bölgede enkaz altında...

Güncel Haberi
Siirt'teki maden faciası
Siirt'teki maden faciası

SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçiler için yürütülen çalışmalar kapsamında bir kaya dinamit kullanılarak patlatıldı.

Maden köyünde 17 Kasım'da yaşanan faciada toprak altında kalan işçiler için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Bugüne kadar 8 işçinin cenazesinin çıkartıldığı bölgede enkaz altında kalan 8 işçi için AFAD koordinesinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İş makineleri ile yürütülen çalışmaya yaklaşık bir saat ara verilerek, Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı Doğal Afetler Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı ile AFAD'a ait 15 eğitimli köpek yardımıyla enkazın bulunduğu bölgede arama yapıldı. Köpeklerin yoğunlaştığı noktalarda iş makineleri ile çalışma yapılıyor.

Enkaz bölgesindeki hafriyatın kamyonlara yüklenerek alanın dışına taşındığı bölgede bulunan bir kaya dinamitle patlatıldı.

Yakınları enkaz altında olan vatandaşların bölgede endişeli bekleyişi sürüyor.


Sıradaki Haber