17 °c

Silivri'de termik santrale karşı imza kampanyası

İSTANBUL (AA) - Silivri'de vatandaşlar, bölgeye yapılması istendiği belirtilen termik santrale karşı imza kampanyası başlattı.Silivri Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın katılımıyla konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.Toplantıda konuşan Işıklar, yenilenebilir enerjinin hayata...

Güncel Haberi
Silivri'de termik santrale karşı imza kampanyası
Silivri'de termik santrale karşı imza kampanyası

İSTANBUL (AA) - Silivri'de vatandaşlar, bölgeye yapılması istendiği belirtilen termik santrale karşı imza kampanyası başlattı.

Silivri Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın katılımıyla konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Işıklar, yenilenebilir enerjinin hayata geçirebileceği, kömür havzası da olmayan bir bölgede termik santral yapılacak olmasının doğru olmadığını savundu.

Işıklar, "Bu bölgeye termik santral yapılmasının bir yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu yanlıştan bir önce dönülmesi için bakanlıklarımızın ve Başbakanımızın da bu konuyu bir kez daha değerlendirmesini istiyoruz." diye konuştu.

Vahap Akay da termik santrallerin yapılmasını olumlu bulmadıklarını söyleyerek, "Buradaki manzaranın, bu ölüm bacalarının, geleceğimize olan zararlarını bütün vatandaşlara ifade ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından çarşı merkezde ve Yaşar Kemal Sergi Salonu yanına kurulan masalarda vatandaşlar, bölgede termik santrali yapılmaması için başlatılan kampanya kapsamında imza attı.

Sıradaki Haber