17 °c

"Silmo İstanbul Optik ve Oftalmolojik Ürünler Fuarı 2016"

İSTANBUL (AA) - Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde 8 Aralık'ta açılan Silmo İstanbul Optik ve Oftalmolojik Ürünler Fuarı 2016, yarın sona eriyor.Fuarı organize eden Anadolu Gözlükçüler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı İlker Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokak aralarında satılan merdiven altı gözlüklerin yaratabileceği tehlikelere dikkati çekti.Bu tip...

Güncel Haberi
Silmo İstanbul Optik ve Oftalmolojik Ürünler Fuarı 2016
"Silmo İstanbul Optik ve Oftalmolojik Ürünler Fuarı 2016"

İSTANBUL (AA) - Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde 8 Aralık'ta açılan Silmo İstanbul Optik ve Oftalmolojik Ürünler Fuarı 2016, yarın sona eriyor.

Fuarı organize eden Anadolu Gözlükçüler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı İlker Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokak aralarında satılan merdiven altı gözlüklerin yaratabileceği tehlikelere dikkati çekti.

Bu tip gözlüklerin ışık merkezleme sistemi ve ultraviyole özelliklerinin bulunmaması nedeniyle 40 yaş üzerinde katarakt hastalığı riskini artırdığını ifade eden Ayaz, şunları söyledi:

"Sokak aralarında satılan yakın okuma gözlüğü ve güneş gözlüklerinin, optik ve ultraviyole özelliği yoktur. Göz sağlığı açısından son derce tehlikeli olan bu tip gözlükler asla tercih edilmemelidir. Vatandaş, ucuza gözlük almak isterken gözünden olmasın. Mesela insanların kullanacağı yakın okuma gözlükleri mutlaka kare kodlu olmalı. Kare kodlu gözlükler, göz sağlığı düşünülerek tasarlanır ve bir zarar görme durumu söz konusu olmaz. Güneş gözlüklerinde ise ultraviyole 400 koruması özelliğine bakılmalıdır. Gözümüze zarar veren ışıklar, bu koruma özelliği sayesinde yok denecek kadar azalır. Bu gözlüklerin sahtelerini çok ucuza bulmak mümkün, ama yakın okuma gözlüğündeki tehlike burada da mevcut. Ultraviyole süzgeci olmayan bu gözlüklerde, göz için zararlı ışıklar dalgalı halde göze giriyor ve büyük hasara yol açıyor."

Fuarda bazı yabancı marka ürünler dışında, Türk markaların ağırlıkta olduğunu ifade eden Ayaz, üretim ve satışta Türk Lirası kullanıldığına dikkat çekti.

Ayaz, ithalat ve ihracatta da Türk Lirası kullanmayı istediklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bunun için umarım hükümetimizce bir formül bulur. Avrupalı markalarla yarışacak kaliteye sahibiz artık. Dolayısıyla bu alanda dünyadaki birçok ülkeyle rekabete hazırız. Fuara ilgi çok büyük. Özellikle Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden müşterilerimiz çok sık gelmeye başladı. Müşterilerimiz artık ürünlerimizde 'Made in Turkey' yazısını görmek istediklerini söylüyorlar. bu çok gurur verici."

- Cumhurbaşkanı için yerli güneş gözlüğü üretti

Fuarda yer alan imalatçılardan 20 yıldır gözlük sektöründe olduğunu belirten Ali Silelioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yerli güneş gözlüğü ürettiklerini söyledi.

Silelioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın meydanlarda kullandığı güneş gözlüğünü araştırarak üretimi tamamen bize ait güneş gözlüğü tasarladık. Yerli ürünleri kullanmaktan gurur duyan biri olduğunu bildiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğa'na, içinde kendi adı yazan tamamen yerli üretim güneş gözlüğümüzü yakında takdim edeceğiz." dedi.



Sıradaki Haber