17 °c

Singapur'un Ankara Büyükelçisi Selverajah Mersin'de:

MERSİN (AA) - Singapur'un Ankara Büyükelçisi A. Selverajah, Türkiye ile 2015 yılında Serbest Ticaret Anlaşması imzaladıklarını belirterek, "Şimdi parlamentodan onay bekliyoruz. Bu anlaşmayla birlikte ticaret alanında iyi gelişmelerin olacağına inanıyorum." dedi.Selverajah, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Selverejah, burada yaptığı konuşmada, Türkiye...

Güncel Haberi
Singapur'un Ankara Büyükelçisi Selverajah Mersin'de:
Singapur'un Ankara Büyükelçisi Selverajah Mersin'de:

MERSİN (AA) - Singapur'un Ankara Büyükelçisi A. Selverajah, Türkiye ile 2015 yılında Serbest Ticaret Anlaşması imzaladıklarını belirterek, "Şimdi parlamentodan onay bekliyoruz. Bu anlaşmayla birlikte ticaret alanında iyi gelişmelerin olacağına inanıyorum." dedi.

Selverajah, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Selverejah, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Singapur arasında çok iyi ilişkilerin olduğunu söyledi.

Ülkesinin Türkiye'ye gelen ilk büyükelçilerinden biri olduğunu ve memnuniyet duyduğunu ifade eden Selverajah, iki ülke arasındaki ilişkilerin son yıllarda hızla geliştiğini aktardı.

Hem politika hem de iş yönünden Türkiye'nin stratejik bir konumda olduğunu ifade eden Selverajah, şöyle konuştu:

"Singapur'un stratejik ortaklık kurduğu birkaç ülkeden biridir Türkiye. Farklı anlaşmalar da yapmak istiyoruz. Havacılık ve liman sektöründe bir anlaşmayı uygun gördük. Aynı zamanda kültür, turizm, eğitim alanlarında da yapmak istiyoruz. Masamda her zaman duruyor bu stratejik anlaşma. Başka neler yapılabilir diye düşünüyorum. Türkiye ile 2015 yılında Serbest Ticaret Anlaşması imzaladık. Şimdi parlamentodan onay bekliyoruz. Bu anlaşmayla birlikte ticaret alanında iyi gelişmelerin olacağına inanıyorum. Türk insanları birçok konuda deneyimli olduğu için diğer yerlere de yayılmamasını istiyoruz. Türk iş adamlarını da Singapur'a yatırım yapmasını bekliyoruz."

Selverajah, Mersin Limanı'nı da ziyaret edeceğini bildirdi.

Singapur'un küçük bir ülke olduğunu ve insanlara yatırım yaparak ayakta kaldığını vurgulayan Selverajah, "Limanımız dünyada ikinci büyük liman. Biz de Mersin'e yatırım yaparak sahip olduğumuz bilgi ve deneyimi bir araya getireceğimize inanıyoruz. Bu şekilde Mersin'i de dünyanın limanları arasında öncü bir yere getirmek açısından da iyi olacak. Singapur bir işe yatırım yaparsa bu asla kısa süreli olmaz, kesinlikle uzun süreli olur. Türkçe deyimle bu işe baş koyarız ve asla bırakmayız."

Mersin Valisi Özdemir Çakacak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülkenin uzun yıllara dayalı dostane ilişkilerinin bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünyada önemli bir konumda bulunduğuna dikkati çeken Çakacak, şunları kaydetti:

"Singapur dünyanın en büyük ikinci limanına sahip ve bu kapsamda dünyanın önemli ticaret merkezlerinden biri. Mersin Limanı da Türkiye'nin en önemli limanlarından biridir. İki ülke farklı coğrafyalarda ilişkilerini geliştirecektir. Mersin'de 26 ülkenin farklı konsolosluğu bulunuyor. Mersinli iş adamları dünyanın birçok yerinde ticari ilişkilerde bulunuyor. Karşılıklı ziyaretlerin, iş adamlarının görüşmelerinin bu iş birliklerini oluşturacağına inanıyorum. Mersin Limanı sürekli gelişen bir yer. Yeni yatırımla rıhtım 275 metre uzatıldı ve 400 metrelik büyük gemilerin yanaşabileceği bir liman haline geldi. Limanın büyümesi aynı zamanda aktarma liman olmasını sağlayacaktır. Büyükelçiye ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerimi iletmek istiyorum."

Çakacak, konuğu Selverajah'a ziyareti dolayısıyla hediye takdim etti.

Sıradaki Haber