17 °c

Sınır kamplarına insani yardım

HATAY (AA) - Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırındaki çadırlarda kalan Suriyelilere 6 tır, gıda ve kışlık malzemesi ulaştırıldı.Yardım malzemelerinin yüklendiği tırlar, Suriye'deki mağdurlara teslim edilmek üzere Yayladağı ilçesi Güveççi sınırına geldi. Burada insani yardım için açılan noktadan Suriye araçlarına nakledilen yardımlar, sınırdaki kamplara dağıtıldı. Sahil Bölgesi...

Güncel Haberi
Sınır kamplarına insani yardım
Sınır kamplarına insani yardım

HATAY (AA) - Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırındaki çadırlarda kalan Suriyelilere 6 tır, gıda ve kışlık malzemesi ulaştırıldı.

Yardım malzemelerinin yüklendiği tırlar, Suriye'deki mağdurlara teslim edilmek üzere Yayladağı ilçesi Güveççi sınırına geldi.

Burada insani yardım için açılan noktadan Suriye araçlarına nakledilen yardımlar, sınırdaki kamplara dağıtıldı.

Sahil Bölgesi Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelen yardımlar içerisinde Türk Kızılayı tarafından gönderilen 3 çok amaçlı çadır, 1 tır battaniye ve yastık, Adana Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından toplanan 4 bin mont, 26 ton un ve 126 gıda kolisi ile Dünya Şehit Çocukları Vakfı tarafından gönderilen 40 ton un ve bin 800 parça kıyafet olduğunu söyledi

Yardımların Türkmendağı, Cebel Ekrad ve sınır boyundaki kamplarda kalan ailelere dağıtıldığını ifade eden Kömürcü, "İnsanların bu soğuk günlerde kışlık malzemelere ihtiyacı vardı. Başta, Türk halkı ve Türk Kızılayı olmak üzere tüm hayırsever dernek ve vatandaşlara minnettarız. Ancak bölgedeki insan sayısı her geçen gün artıyor. Daha çok yardıma ihtiyaç var. Soğuk kış günlerinde tüm İslam aleminden yardım bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber