17 °c

Sinop 1 milyon turist hedefinin gerisinde kaldı

SİNOP (AA) - Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2014 ve 2015 verilerine göre Türkiye'nin en mutlu ve yaşam memnuniyeti en yüksek ili olan Sinop, 2016 yılı için hedeflediği 1 milyon turist sayısının gerisinde kaldı.İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop'un bünyesinde barındırdığı tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Karadeniz...

Güncel Haberi
Sinop 1 milyon turist hedefinin gerisinde kaldı
Sinop 1 milyon turist hedefinin gerisinde kaldı

SİNOP (AA) - Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2014 ve 2015 verilerine göre Türkiye'nin en mutlu ve yaşam memnuniyeti en yüksek ili olan Sinop, 2016 yılı için hedeflediği 1 milyon turist sayısının gerisinde kaldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop'un bünyesinde barındırdığı tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Karadeniz Bölgesi'nin en fazla turist çeken illeri arasında yer aldığını söyledi.

Kentin geçen yıl 895 bin 282 yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptığını aktaran Göz, şöyle devam etti:

"2010 yılında kentimiz 592 bin 597 turist ağırlamıştı. Sonraki yıllarda bu rakam giderek arttı. 2015 yılında da 895 bin 282 turist sayısına ulaşıldı. Bu, son 6 yılın en yüksek rakamı oldu. 2016 hedefimiz 1 milyon turist sayısına ulaşmak, hatta geçmekti. Sezona iyi de başlamıştık ancak 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi hedefimize ulaşmamıza engel oldu. Yılın ilk altı aylık bölümünde kente gelen turist sayısı 411 bin 247 olarak gerçekleşti. Yıl sonunda bu rakamın 600 bine yaklaşmasını bekliyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki yıl herhangi bir olumsuzluk yaşanmazsa 1 milyonu rahatlıkla yakalayacağız."

Göz, ziyaretçileri ağırlama konusunda zaman zaman sıkıntı yaşandığını, konaklama sorununu çözmek amacıyla çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirerek kendilerinin tanıtım faaliyetleri başta olmak üzere ilin turizm potansiyelini artırıcı her türlü aktiviteyi yaptıklarını anlattı.

Gelecek yıl özellikle turizm fuarlarında Sinop'u etkin şekilde tanıtacaklarına dikkati çeken Göz, tarihlerini ve kültürlerini insanlara aktarmaya gayret göstereceklerini kaydetti.


Sıradaki Haber