17 °c

Sinop'taki heyelan

SİNOP (AA) - Sinop'ta, heyelan nedeniyle kapanan Sinop-Ayancık karayolundaki çalışmalar, bölgede hareketliliğin sürmesi nedeniyle yapılacak incelemenin ardından devam edecek.Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, heyelanın meydana geldiği Genze mevkisinde incelemede bulundu. Vali İpek, burada yaptığı...

Güncel Haberi
Sinop'taki heyelan
Sinop'taki heyelan

SİNOP (AA) - Sinop'ta, heyelan nedeniyle kapanan Sinop-Ayancık karayolundaki çalışmalar, bölgede hareketliliğin sürmesi nedeniyle yapılacak incelemenin ardından devam edecek.

Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, heyelanın meydana geldiği Genze mevkisinde incelemede bulundu.

Vali İpek, burada yaptığı açıklamada, çok ciddi bir heyelan hareketliliği ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Yolun tekrar ulaşıma açılabilmesi için karayolları ekiplerinin birkaç alternatif üzerinde çalışma yaptığına işaret eden İpek, o alternatiflerden hangisinin uygun olduğunu yerinde görmek adına incelemelerde bulunduklarını belirtti.

İpek, heyelanın etkilediği alan ve verdiği zararın büyüklüğüne dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Yolun temizlenmesinin çok ciddi bir zaman alacağı görülüyor. Karayolları ekiplerimiz temizlik çalışmasını yapma noktasında birkaç alternatif üzerinde çalışıyor. O çalışmaların hangisinin daha uygun olduğunu görmek için araziyi yerinde inceledik. Bugüne kadar yapılan teknik çalışmaların birkaç alternatifi var. O alternatiflerden hangisinin araziye uygun olduğunu daha sonra sizlerle paylaşacağız."

AK Parti Sinop Milletvekili Maviş ise bölgenin zor bir coğrafya olduğunu dile getirdi. Aynı bölgede daha önce de heyelan vakalarının yaşandığını anımsatan Maviş, "Şimdi daha büyük bir heyelan hareketiyle karşı karşıyayız. Olup biten değil, devam eden bir hareketlilikle karşı karşıyayız. Heyelan alanının yüzeyi çok geniş. Valiliğimiz, bölge müdürlüğümüz, bakanlığımız en kısa sürede, süratle çözüm üretmeye çalışacaklar." ifadesini kullandı.

- "300 bin metre küp heyelan hareketi var" -

Karayolları 7. Bölge Müdürü Keskin de bölgede 300 bin metreküp heyelan hareketi olduğunu söyledi.

Oluşan heyelanın temizlenmesi için 2-3 alternatifli bir çalışma üzerinde durduklarını vurgulayan Keskin, "Yolun tekrar ulaşıma açılmasının yöre halkı için önemli olduğunu biliyoruz. Bu alternatifleri değerlendirip gerekli çalışma ve bilgilendirmeleri yapacağız. Şu anda burada 300 bin metreküp bir heyelan hareketi var. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapacağız ve en kısa sürede çözüme kavuşturacağız." diye konuştu.

Bu arada bölgede ulaşım eski Ayancık karayolu üzerinden sağlanıyor.






Sıradaki Haber