17 °c

"Sisi’nin yaptığı şeyi yapmak istiyorlar"

HARTUM (AA) - Sudan İslami Hareketi lideri Zübeyr Ahmed el-Hasan, Sudan'da bazı grupların iktidarı ele geçirip, iktidar partisi üyelerinin hepsini hapse atmak için çabaladığını söyledi.Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ve beraberindeki heyet, Sudan İslami Hareketi lideri...

Güncel Haberi
Sisi’nin yaptığı şeyi yapmak istiyorlar
"Sisi’nin yaptığı şeyi yapmak istiyorlar"

HARTUM (AA) - Sudan İslami Hareketi lideri Zübeyr Ahmed el-Hasan, Sudan'da bazı grupların iktidarı ele geçirip, iktidar partisi üyelerinin hepsini hapse atmak için çabaladığını söyledi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ve beraberindeki heyet, Sudan İslami Hareketi lideri Zübeyr Ahmed el-Hasan'ın Hartum'da onurlarına verdiği akşam yemeğine katıldı.

El-Hasan, Türk misafirleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu kaydederek, IUC vesilesiyle iki ülke arasındaki ilişkilerinin daha da ileriye gideceğini umduğunu söyledi.

Yaklaşık 27 yıl önce gerçekleştirilen darbe sonrası başa geçen Ömer el-Beşir'in liderlik ettiği Ulusal Kongre Partisinin bir kolu olan Sudan İslami Hareketini anlatan el-Hasan, hareketin ülkenin genelinde önemli bir etkiye sahip olduğunu hatırlattı. Ülkedeki siyasi duruma da değinen el-Hasan, silahlı gruplarla masaya oturup, seçim sisteminde değişiklikler yaptıklarını ancak hiçbir şekilde anlaşma yapmaya yanaşmayan bazı grupların olduğunu belirtti.

El-Hassan, "Ülkede bazı gruplar Sisi'nin yaptığı şeyi yapmak, tüm Ulusal Kongre üyelerini hapse atmak istiyor." ifadelerini kullandı.

ABD'nin uyguladığı ambargo sebebiyle Sudan ekonomisinin büyük sıkıntı içerisinde olduğunu söyleyen el-Hasan, "Rusya ve Türkiye ile işbirliği yapıp kendi ekonomimizi geliştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye’deki yönetimden hoşnut olmayan bazı Batılı devletlerin zamanla Türkiye’ye yönelik farklı tavırlar alabileceğini söyleyen el-Hasan, "ABD ve Avrupa ülkeleri Türkiye’de insan hakları yok diyecekler. AK Parti'nin büyük bir desteği olmasına rağmen seçimler sahte diyecekler. PKK’ya daha fazla destek verecekler. Türkiye’yi İran’la savaşa sokmaya çalışacaklar." şeklinde konuştu.

IUC Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Azizoğlu ise İslam dininin insanları ahlak ve vicdan üzerine şekillendirdiğini söyleyerek, bu iki şeyin bir insanı diğerinden üstün ve farklı kılan şey olduğunu dile getirdi.

İki ülke halkının aynı ümmetten olduğunu ve bunun kardeşliği tesis etmeye yeterli olduğunu kaydeden Azizoğlu, "Bizim şimdiye kadar ayakta kalmamızın tek sebebi bu." dedi.

İslam ülkelerinin karşılaştığı tehlikeler olduğuna değinen Azizoğlu, "Batılıların İslam dünyasında her zaman üç ülke hedefindedir; Türkiye, Mısır ve Pakistan. Planlarını bu ülkelerin askerlerini satın alarak işleve geçirmeye çalışıyorlar." ifadesini kullandı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı ise 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'de yaşananları anlattı.

IUC, bünyesinde Arnavutluk, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve Pakistan gibi 29 ülkeden 151 üniversiteyi barındırıyor.

Konsey, öncelikle Asya, Afrika ve Balkan ülkeleri ile diğer bölgelerde bulunan yükseköğretim kurumları arasında işbirliğini artırmayı amaçlıyor.

Sıradaki Haber