17 °c

Sur ilçesinde "Kutlu Doğum" etkinliği

DİYARBAKIR (AA) - Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların tamamlandığı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi. Sur ilçesinde Saraykapı Mahallesi gençlerince Kutlu Doğum Haftası dolaysıyla düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda selamlama konuşması yapan molla...

Güncel Haberi
Sur ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği
Sur ilçesinde "Kutlu Doğum" etkinliği

DİYARBAKIR (AA) - Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların tamamlandığı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Sur ilçesinde Saraykapı Mahallesi gençlerince Kutlu Doğum Haftası dolaysıyla düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda selamlama konuşması yapan molla Remzi Uçar, Hazreti Muhamed'in hayatından örnekler verdi.

Okunan Kürtçe mevlite alanı dolduran kalabalık da salavatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlitin okunmasından sonra sahneye çıkan yerel sanatçılar ilahi ve ezgiler seslendirdi. Etkinliğe katılan gençler, ilahı ve ezgilerle halay çekti.

- Barış için güvercinler uçuruldu

Etkinlikte gençler, kentte barış ve huzurun hakim olması için güvercinler uçurdu.

İrşad Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrşad-Der) Başkanı Nihat Cam, etkinlikte yaptığı konuşmada, birilerinin kenti yakıp, yıktığını, çukurlar kazdığını ve evleri talan ettiğini söyledi.

Kendilerinin inşa ve ihya etmekten yana olduklarını anlatan Cam, şöyle konuştu:

"Allah'ın mabetini yıkmak isteyenler muvaffak olamadılar. Rabbimiz onları tecelli ederek, zalimler perişan oldular. Peygamberimize hakaretler yapıldı. Fransa'da Charlie Hebdo Peygamberimize hakaret etme densizliğine yeltendi. Diyarbakır'ın yerli Charlie Hebdoları ise Peygamberimizi afişe ve karikatürize ederek hakaret ettiler. Peygamberimize hakaret etmek haddiniz değildir. Bizler Peygamberimizi savunmaya devam edeceğiz."

Etkinliğe katılan vatandaşlardan İbrahim Himer de Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik yapılan operasyonların ardından böyle bir etkinlik düzenlenmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Diyarbakır'ın molotof, barikat ve çukurların şehri olmadığını vurgulayan Himer, "Diyarbakır'ın güzelliklerini molotof, barikat ve çukurlar anlatmıyor. Peygamberimizin sevgisi, hoşgörüsü anlatıyor. Sur denilince akıllara terör ve operasyonlar artık gelmeyecek. Sur denilince akıllara artık peygamberler şehri, Hazreti Süleyman ve 27 şehit sahabeler gelecek." diye konuştu.

Süleyman Başak ise Sur ilçesinde devletin ve halkın el ele vererek bitirdiği operasyonların ardından Kutlu Doğum Haftası kapsamında etkinliğin düzenlediğini aktararak, Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Diyarbakır denilince, ilk olarak akıllara, İslam, barış ve huzur kenti gelsin. Artık Diyarbakır'ın terör ile anılmasını istemiyoruz. Diyarbakır'da artık terör örgütünce yaşanılmak istenen savaş ortamını istemiyoruz. Tüm vatandaşlar artık barış, huzur ve kardeşlik istiyor. Ölümlerin sonu yoktur. Gelin barışa çağrıda bulunalım. Halkımız barışa, huzura, İslam'a, Peygambere ve sünnetine gelsin."

Etkinlik, yapılan duaların ardından sona erdi.

Sıradaki Haber