17 °c

Suriye sınırındaki orman yangını

HATAY (AA) - Hatay'ın Yayladağı ilçesi karşısındaki Suriye topraklarında başlayan ve Türkiye'ye sıçrayan orman yangını kontrol altına alındı. Alınan bilgiye göre, sınırdaki Suriye'nin Obin köyü çevresinde öğle saatlerinde sınıra yakın noktadan başlayan yangın, bir süre sonra Topraktutan ve Pulluyazı karakolları yakınından Türkiye tarafına sıçradı. Bölgeye sevk edilen...

Güncel Haberi
Suriye sınırındaki orman yangını
Suriye sınırındaki orman yangını

HATAY (AA) - Hatay'ın Yayladağı ilçesi karşısındaki Suriye topraklarında başlayan ve Türkiye'ye sıçrayan orman yangını kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, sınırdaki Suriye'nin Obin köyü çevresinde öğle saatlerinde sınıra yakın noktadan başlayan yangın, bir süre sonra Topraktutan ve Pulluyazı karakolları yakınından Türkiye tarafına sıçradı.

Bölgeye sevk edilen Yayladağı Orman İşletme Şefliği ve Hatay Büyükşehir İtfaiyesi ekiplerinin müdahalesiyle yangın gece saatlerinde kontrol altına alındı.

İlk belirlemelere göre yaklaşık yarım hektarlık kızılçam ormanı zarar görürken, ekiplerin yangını soğutma çalışmaları sürüyor.



Sıradaki Haber