17 °c

Suriyeli ailenin kış şartlarında yaşam mücadelesi

OSMANİYE (AA) - Suriye'nin Humus kentinden Esed rejiminin bombardımanlardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 6 kişilik Suriyeli aile, Osmaniye'de yaşam mücadelesi veriyor.Suriye'deki savaş nedeniyle vatanlarını terk etmek zorunda kalan Suriyelilerden biri de Karahali ailesi oldu. İç savaşta hayatta kalabilmek için sürekli yer değiştiren aile, zorlu bir yolculuğun ardından 10 gün...

Güncel Haberi
Suriyeli ailenin kış şartlarında yaşam mücadelesi
Suriyeli ailenin kış şartlarında yaşam mücadelesi

OSMANİYE (AA) - Suriye'nin Humus kentinden Esed rejiminin bombardımanlardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 6 kişilik Suriyeli aile, Osmaniye'de yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye'deki savaş nedeniyle vatanlarını terk etmek zorunda kalan Suriyelilerden biri de Karahali ailesi oldu. İç savaşta hayatta kalabilmek için sürekli yer değiştiren aile, zorlu bir yolculuğun ardından 10 gün önce Humus'tan kaçarak Türkiye'ye sığındı.

En büyüğü 11 yaşındaki 4 çocuklarıyla merkez Mimar Sinan Mahallesi'nde kiraladıkları bir evde yaşam mücadelesi veren aile, komşularının ve hayırseverlerin yardımlarıyla geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

Anne Ayşe Karahali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Humus'taki ölümden kaçtıklarını söyledi.

Rus ve rejim güçlerinin artık kenti yaşanılmaz hale getirdiğini ifade eden Karahali, "Kaç yıldır kendi memleketimizde savaşın bitmesini bekledik fakat artık dayanacak gücümüz kalmadı. Eşim bombardıman sonucu ayağından sakatlandı. Kaçmaktan başka çaremiz kalmadı. Orada kalmaya devam etseydik bizleri, çocuklarımızı bombalarla öldüreceklerdi." diye konuştu.

-"Bombardımandan dolayı günlerce dağlarda saklandık"

Karahali, Suriye'de acıların her geçen gün daha artarak devam ettiğini aktararak, "Bulunduğumuz gölge her gün bombalanıyordu. Eşimle dört çocuğumu alarak bombardımandan dolayı günlerce dağlarda saklandık. Soğuklar arttığı için çocuklarımız çok üşüyordu ve Türkiye'ye gelmeye karar verdik. Gece yanımıza aldığımız birkaç parça eşya ile yollara düştük. Daha sonra Osmaniye'ye geldik. Şimdilik burada yaşamaya çalışıyoruz. Eşimin ayağı sakat olduğu için günübirlik hafif işlerde çalışıyor. Hayırseverlerin yardımıyla geçiniyoruz. Burada bize sahip çıkan Türk devletine, Türk hükumetine teşekkür ediyorum." sözlerine yer verdi.

Sıradaki Haber