17 °c

Suriye'ye 62 tırlık insani yardım

HATAY (AA) - İç savaşın sürdüğü Suriye'deki mağdurlara destek amacıyla Kuveyt'te faaliyet gösteren yardım dernekleri ve hayırseverlerin öncülüğünde, Türkiye'nin de katkısıyla 62 tırlık insani yardım malzemesi gönderilecek.Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya'da özel bir firmaya ait depoda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Suriye'ye yardımlarının ilk günden...

Güncel Haberi
Suriye'ye 62 tırlık insani yardım
Suriye'ye 62 tırlık insani yardım

HATAY (AA) - İç savaşın sürdüğü Suriye'deki mağdurlara destek amacıyla Kuveyt'te faaliyet gösteren yardım dernekleri ve hayırseverlerin öncülüğünde, Türkiye'nin de katkısıyla 62 tırlık insani yardım malzemesi gönderilecek.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya'da özel bir firmaya ait depoda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Suriye'ye yardımlarının ilk günden bu yana aralıksız sürdüğünü anımsattı.

Komşuda bir yangın olduğuna işaret eden Kimyeci, "Orada bir yangın varken biz rahat yatamayız. Suriyelilere elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Yakınımızdaki devletlerde barış, huzur, kardeşliğin daim olmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, bütçesine göre dünyada yardım eden ülkelerin başında geliyor. Desteklerimiz bundan sonra da artarak devam edecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kuveyt'te faaliyet gösteren Rahma İnternational, Ataa İnsani Yardımlaşma Derneği, Beyaz Eller, El-Vefa Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği ile diğer yardım kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Suriye'ye gönderilecek yardımlar paketlendi.

İçerisinde gıda maddelerinin yanı sıra battaniye, soba, çadır, kömür gibi malzemelerin yer aldığı 62 tırın ileriki günlerde Suriye'ye gönderileceği öğrenildi.



Sıradaki Haber