17 °c

Suriye'ye günlük 7 bin kişilik sıcak yemek gönderiliyor

KİLİS (AA) - Beşir Derneği Kilis temsilciliği tarafından Kilis'te kurulan 7 bin kişi yemek kapasiteli mutfak ve 60 bin kapasiteli ekmek fırını hizmet girdi.Derneğin Kilis temsilcisi Lokman Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş mağdurlarına yönelik yardımların hız kesmeden devam ettiğini söyledi Suriye'nin Azez bölgesine günlük 7 bin kişilik yemek gönderdiklerini...

Güncel Haberi
Suriye'ye günlük 7 bin kişilik sıcak yemek gönderiliyor
Suriye'ye günlük 7 bin kişilik sıcak yemek gönderiliyor

KİLİS (AA) - Beşir Derneği Kilis temsilciliği tarafından Kilis'te kurulan 7 bin kişi yemek kapasiteli mutfak ve 60 bin kapasiteli ekmek fırını hizmet girdi.

Derneğin Kilis temsilcisi Lokman Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş mağdurlarına yönelik yardımların hız kesmeden devam ettiğini söyledi

Suriye'nin Azez bölgesine günlük 7 bin kişilik yemek gönderdiklerini ifade eden Yıldırım, ramazan dolayısıyla sayının iki katına çıkarıldığını belirterek, "İnşallah oradaki kardeşlerimize sahurda ve iftarda yetebilecek şekilde yemeklerimizin kapasitesini artırdık. Günlük olarak bu yardımlarımız sınırın diğer tarafındaki partner kuruluşlara ulaştırılıyor ve tek elden ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor." dedi.

Dernek olarak dünyanın neresinde olursa olsun din, dil ve ırk ayırımı yapılmaksızın ihtiyacı olan herkesin yanında olduklarını anlatan Yıldırım, ramazan dolayısıyla temin ettikleri 5 tır insani yardım malzemesinin de Suriye tarafında dağıtılmak üzere gönderildiğini, 1 tır yardım malzemesinin ise programa alındığını kaydetti.

Yıldırım, sığınmacılara yönelik yardımlarının devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber