17 °c

Suudi Arabistan Kralı Selman Kuveyt'te

KUVEYT (AA) - Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz'in, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile bir araya geldiği bildirildi. Kuveyt Haber Ajansı KUNA'nın haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Bahreyn ziyaretini tamamlayan Kral Selman, Körfez turunun son ayağı olan Kuveyt'in Havali kentindeki Beyan Sarayı'nda Kuveyt Emiri Sabah...

Güncel Haberi
Suudi Arabistan Kralı Selman Kuveyt'te
Suudi Arabistan Kralı Selman Kuveyt'te

KUVEYT (AA) - Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz'in, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile bir araya geldiği bildirildi.

Kuveyt Haber Ajansı KUNA'nın haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Bahreyn ziyaretini tamamlayan Kral Selman, Körfez turunun son ayağı olan Kuveyt'in Havali kentindeki Beyan Sarayı'nda Kuveyt Emiri Sabah tarafından resmi törenle karşılandı.

Kuveyt Emiri Sabah, Kral Selman'a görüşmede, ülkesi ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri için harcadığı çabaları ve başarıları için "Kuveyt Nişanı" ve "Büyük Mübarek Madalyası" takdim etti.

Emirlik Divanı İşleri Bakanı Nasır Sabah el-Ahmed es-Sabah, yaptığı açıklamada, liderlerin görüşmesinde, iki kardeş ülke ve halkı birbirine bağlayan güçlü ilişkilerin daha da kuvvetlendirilmesi, tüm alanlarda kalkınmanın sağlanması ve KİK ülkelerinin güvenliğinin güçlendirilmesi yollarının ele alındığını kaydetti.

Sabah, Kral Selman ile Emir Sabah'ın ortak öneme sahip konuların yanı sıra iş birliğinin iki ülkenin çıkarlarına hizmet edecek şekilde genişletilmesi ile bölgesel ve uluslararası konuları da görüştüğünü aktardı.

Sıradaki Haber