17 °c

Tahir Elçi mezarı başında anıldı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı.Merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığında düzenlenen anma töreninde, mevlit okundu, dua edildi, Elçi'nin mezarına karanfil bırakıldı.Törene katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Elçi'nin...

Güncel Haberi
Tahir Elçi mezarı başında anıldı
Tahir Elçi mezarı başında anıldı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı.

Merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığında düzenlenen anma töreninde, mevlit okundu, dua edildi, Elçi'nin mezarına karanfil bırakıldı.

Törene katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Elçi'nin hayatını kaybetmesinden duydukları üzüntüyü dile getirerek, başta eşi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diledi.

"Aslında Elçi'ye değil, onun temsil ettiği değerlere kurşun sıkıldı. Tahir Elçi barışı, demokrasiyi ve insan haklarını savunuyordu. O gün o sıkılan kurşun sadece Tahir Elçi'nin bedenine değil, bütün bu değerleri savunan insanlara karşı yapıldı. Onun taşıdığı barış bayrağını düşürmeyeceğimizi belirtiyoruz." diyen Ağbaba, saldırının faillerinin ortaya çıkarılması için mücadele edeceklerini aktardı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen de, yapılan konuşmaların ve bugün anma etkinliklerine gösterilen ilginin Elçi’nin bu halk ve toplum için neler yaptığının göstergesi olduğunu belirtti.

Törene, Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, Diyarbakır Barosundan avukatlar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sıradaki Haber