17 °c

Tekirdağ'da "güvercin güzellik yarışması" düzenlendi

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 4. Geleneksel Güvercin Festivali etkinlikleri kapsamında güvercin güzellik yarışması düzenlendi.Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hakan Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orta Cami Mahallesi'ndeki festival alanında düzenlenen yarışmaya 2 bin 500 güvercin sevdalısının katıldığını...

Güncel Haberi
Tekirdağ'da güvercin güzellik yarışması düzenlendi
Tekirdağ'da "güvercin güzellik yarışması" düzenlendi

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 4. Geleneksel Güvercin Festivali etkinlikleri kapsamında güvercin güzellik yarışması düzenlendi.

Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hakan Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orta Cami Mahallesi'ndeki festival alanında düzenlenen yarışmaya 2 bin 500 güvercin sevdalısının katıldığını söyledi.

Yarışmada ırk özelliklerini en iyi taşıyan ve en bakımlı güvercin kategorisinde değerlendirme yapıldığını ifade eden Ünsal, "Güvercin bir sevda oldu bizim için. Güvercinleri kıyaslarken, hayvanın gelişimine bağlı olarak yüksekliği, beden genişliği, beden derinliği ölçüldü ve ayak yapısında bozukluk olup olmadığına bakıldı, buna göre puanlamalar verildi." dedi.

Ünsal, yarışmaya Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ve dernek tarafından seçilen güvercinseverlerin hakemlik yaptığını, onların vereceği puanlar doğrultusunda derecelendirmenin yapılacağını aktardı.

Yarışma sonunda dereceye giren güvercinlere çeşitli hediyeler verileceğini anlatan Ünsal, şunları kaydetti:

"Yarışmada çeşitli kategorilere göre güvercinler değerlendiriliyor. Bunlar renk, tip, şekil ve görselliklerine göre dereceye giriyor. Yarışmada birinci olan güvercinin sahibine kupa, ikinci olana madalya üçüncü olana ise katılım belgesi veriyoruz. Yarışmaya katılan katılımcıları kırmamaya çalışıyoruz. Amacımız beraber olmak ortak hareket etmek. Bu bizim hobimiz. Bu çok ayrı bir tutku onun için tüm güvercin sevdalılarını gelecek yıl yapacağımız festivale buradan davet ediyorum."

Sıradaki Haber