17 °c

Terörün Irak'tan temizlenmesi için işbirliğine hazır olduğunu Başbakan Numan Kurtulmuş ifade etti

Irak meclisinde Türkiye aleyhine alınan kararla sonrasında yaşanan gelişmeler üzerine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, terörün Irak'tan temizlenmesi için hertürlü işbirliğine hazır olunduğunu söyledi. Türkiye aleyhine alınan kararlar Irak meclisinde dün, Türkiye aleyhine kararlar alınıp suçlamalarda bulunuldu. Mecliste TBMM tezkeresinin uzatılmasının kabul edilmemesi ve...

Güncel Haberi
Terörün Iraktan temizlenmesi için işbirliğine hazır olduğunu Başbakan Numan Kurtulmuş ifade etti
Terörün Irak'tan temizlenmesi için işbirliğine hazır olduğunu Başbakan Numan Kurtulmuş ifade etti

Irak meclisinde Türkiye aleyhine alınan kararla sonrasında yaşanan gelişmeler üzerine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, terörün Irak'tan temizlenmesi için hertürlü işbirliğine hazır olunduğunu söyledi.

Türkiye aleyhine alınan kararlar

Irak meclisinde dün, Türkiye aleyhine kararlar alınıp suçlamalarda bulunuldu. Mecliste TBMM tezkeresinin uzatılmasının kabul edilmemesi ve Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi'ne nota verilmesi kararları alındı. Toplanan mecliste Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının kınanması ile birlikte Türk güçlerini işgalci olarak nitelendirdiler. Mecliste yapılan görüşmeler sonucunda Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerin gözden geçirilmesi taleplerinde bulunuldu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çirkin ithamlar içeren bölüm ile birlikte Türkiye hakkındaki suçlayıcı kararın kınanıp şiddetle protesto edildiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, 'Irak Meclisi'nin 4 Ekim 2016 tarihinde aldığı kararı kınıyoruz. Özellikle söz konusu kararın Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik çirkin ithamlar içeren bölümünü şiddetle protesto ediyoruz ve kabul edilemez buluyoruz' ifadeleri kullanıldı.

Irak’ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el-Alevi, sabah saatlerinde Dışişleri Bakanlığına çağırıldı.

Irak'tan terörün temizlenmesi için işbirliğine hazırız

Yaşanan gelişmeler sonrasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, açıklamalarda bulundu. Açıklamada Türkiye'nin, terör örgütlerinin Irak'tan temizlenmesi için hertürlü işbirliği yapmaya hazır olduğunu söyleyen Kurtulmuş, yapının değiştirilmesine yönelik çabaların karşısında olduğunu söyledi.

Türkiye'nin terör örgütlerinin her zaman karşısında olduğunu belirten Kurtulmuş, Başika'nın tartışma konusu yapılmasına müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Sıradaki Haber