17 °c

Tokat'tan Halep'e insani yardım

TOKAT (AA) - Tokat'ın Turhal İlçe Belediyesi'nin, Suriye'nin Halep kentinde yaşayanlar için başlattığı yardım kampanyası kapsamında toplanan un, su ve kuru gıda yüklü tır, bölgeye gönderildi.Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Cumhuriyet Meydanı'nda yardım tırının uğurlanması amacıyla düzenlenen törende, Halep'e yardım kampanyası kapsamında dördüncü tırı yola...

Güncel Haberi
Tokat'tan Halep'e insani yardım
Tokat'tan Halep'e insani yardım

TOKAT (AA) - Tokat'ın Turhal İlçe Belediyesi'nin, Suriye'nin Halep kentinde yaşayanlar için başlattığı yardım kampanyası kapsamında toplanan un, su ve kuru gıda yüklü tır, bölgeye gönderildi.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Cumhuriyet Meydanı'nda yardım tırının uğurlanması amacıyla düzenlenen törende, Halep'e yardım kampanyası kapsamında dördüncü tırı yola çıkaracaklarını belirtti.

Ellerinde bir tırlık malzemenin daha bulunduğunu anlatan Bekler, "Birkaç gün içerisinde beşinci tırımızı da yolcu edeceğiz. Turhal Belediye Başkanı olarak, bu kampanyaya destek veren halkımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Okullardan da çok destek aldıklarını vurgulayan Bekler, Halep'in yardım çığlıklarına duyarsız kalamayacaklarını kaydetti.

Yardım faaliyetlerine bundan sonra da devam edeceklerine işaret eden Bekler, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki günlerde Türk Kızılayı ile çalışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar yardımları İHH üzerinden gönderdik. Halep'e gıda yardımının yanı sıra yatak ve ranza da göndereceğiz. Elimizde yüz yatak ve ranza var. Yine önümüzdeki günlerde bot, kışlık pantolon, kazak, kalpak, atkı ve kaban olmak üzere giysiler toplanması için yeni bir kampanya başlatacağız. Bölgeye kışlık kıyafetler de ulaştırmamız gerekiyor."

Konuşmaların ardından yardım tırı, dualar eşliğinde yola çıktı.


Sıradaki Haber