17 °c

Trafik polisinin şehit olduğu trafik kazası

ÇORUM (AA) - İstanbul'da yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in kullandığı otomobilin polis aracına çarpması sonucu şehit olan polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün babası Ahmet Çetin Alagöz, sürücünün oğlunun ölümünde yüzde yüz kusurlu olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini söyledi.İstanbul Beşiktaş’ta, ocak ayında yönetmen Sinan Çetin’in oğlu...

Güncel Haberi
Trafik polisinin şehit olduğu trafik kazası
Trafik polisinin şehit olduğu trafik kazası

ÇORUM (AA) - İstanbul'da yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in kullandığı otomobilin polis aracına çarpması sonucu şehit olan polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün babası Ahmet Çetin Alagöz, sürücünün oğlunun ölümünde yüzde yüz kusurlu olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

İstanbul Beşiktaş’ta, ocak ayında yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in, karşı yönden gelen polis aracına çarpması sonucu polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün şehit olduğu, bir polisin yaralandığı trafik kazasıyla ilgili İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada kapsamında Alagöz'ün Çorum’da yaşayan ailesinin ifadesi alındı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatı doğrultusunda İstanbul Barosu Avukatlarından Gökay Çağlaralp Gültekin ile Çorum Adliyesi’ne gelen şehit polisin babası Ahmet Çetin, annesi Ayşe, kardeşleri Mehmet Akif ve Mustafa Alagöz, Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi.

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan baba Alagöz, Rüzgar Çetin’in, oğlunun ölümünde yüzde yüz kusurlu olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Davanın takipçisi olacaklarını belirten Alagöz, “Bu işi sonuna kadar takip edeceğiz. Rüzgar Çetin’in en üst limitten cezalandırılmasını istiyoruz. Bu davanın sonucunun da örnek teşkil etmesini ve caydırıcı bir ceza olmasını istiyoruz. İstanbul’da açılan davayla ilgili bugün ifademizi verdik. Adalete güvenimiz tam. Verilecek ceza acımızı biraz olsun hafifletecektir" diye konuştu.

Kazayla ilgili Çetin'in avukatı ve bazı yakınlarının kendileriyle görüşme talep ettiklerini anlatan Alagöz, "Biz kimseyle görüşmek istemiyoruz. Acımız zaten bize yetiyor. Oğullarımı ve beni bilmediğimiz numaralardan arıyorlar. Artık kayıtlı olmayan numaraları bile açmıyoruz" dedi.

Avukat Gültekin de sanığın hak ettiği cezayı alması için çaba göstereceğini söyledi.

İstanbul Beşiktaş'ta, 28 Ocak'ta Çırağan Caddesi Ortaköy yönünde seyir halindeki trafik polisi aracı ile karşı yönden gelen yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in kullandığı 34 RUZ 27 plakalı otomobil çarpışmıştı. Araçta bulunan 2 polis memurundan biri otomobilden fırlayarak, diğeri ise otomobilde sıkışarak ağır yaralanmıştı. Araçtan fırlayan polis memuru İsmet Fatih Alagöz, kaldırıldığı Acıbadem Fulya Hastanesinde şehit olmuş ve memleketi Çorum'da toprağa verilmişti. Kazanın ardından gözaltına alınan Rüzgar Çetin, tutuklanmıştı.

Sıradaki Haber