17 °c

"Tunuslu kadınların yüzde 90'ı şiddet görüyor"

TUNUS (AA) - Tunus Kadın, Aile ve Çocuk Bakanı Nezihe Abidi, Tunuslu kadınların büyük bir çoğunluğunun aile içinde veya kamuda şiddete maruz kalmasının, mücadele edilmesi gerekli "tehlikeli bir olgu" olduğunu söyledi. AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Abidi, "Tunuslu kadınların yaklaşık yüzde 90'ı kamusal alanda şiddet görüyor. Bu kadınların yarısından fazlası, aile...

Güncel Haberi
Tunuslu kadınların yüzde 90'ı şiddet görüyor
"Tunuslu kadınların yüzde 90'ı şiddet görüyor"

TUNUS (AA) - Tunus Kadın, Aile ve Çocuk Bakanı Nezihe Abidi, Tunuslu kadınların büyük bir çoğunluğunun aile içinde veya kamuda şiddete maruz kalmasının, mücadele edilmesi gerekli "tehlikeli bir olgu" olduğunu söyledi.

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Abidi, "Tunuslu kadınların yaklaşık yüzde 90'ı kamusal alanda şiddet görüyor. Bu kadınların yarısından fazlası, aile içi şiddete maruz kalıyor. Bununla mücadele edilmesi gerekiyor." dedi.

Kadınlara şiddet konusunda bir yaş sınırlaması olmadığını kaydeden Abidi, "Bu tehlikeli bir olgu. Başta Arap dünyası olmak üzere dünya değişim yaşamaktadır. Şiddet sadece fiziksel saldırılardan ibaret değildir. Bunun yanında ekonomik, psikolojik, siyasi ve manevi şiddetten de söz edilebilir." ifadelerini kullandı.

- "Kadına yönelik şiddet kalkınmayı sınırlandırıyor"

Tunus'ta kadına karşı şiddetin eğitimli sınıflarda da görüldüğünü vurgulayan Abidi, "Kadına yönelik şiddet kalkınmayı sınırlandırıyor. Şiddet gören kadının hastanede ve dava açma sürecinde geçirdiği zamanın ekonomik bir karşılığı var." diye konuştu.

"Kadınlar başta olmak üzere insanın korunmasının kalkınmada esas faktör" olduğunun altını çizen Abidi, "Toplumumuz başta olmak üzere bütün toplumların kalkınmasını istiyorsak, dünyanın her yerinde kadınların maruz kaldığı bu olguyla mücadele etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Abidi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, İstanbul'da düzenlenen 2. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Zirve, uluslararası anlaşmalar ve insan haklarına saygı çerçevesinde bir görüş etrafında toplanmayı hedefliyor."

Tunuslu bakan ayrıca, Türkiye ile Tunus arasındaki ilişkilerin yeni olmadığını ve bu ilişkilerin köklerinin tarihe dayandığını belirtti.

Sıradaki Haber