17 °c

Tunus'ta terörle mücadele

TUNUS (AA) - Tunus İçişleri Bakanı Hadi Mecdub, sıcak çatışma bölgelerinden ülkeye dönenlerle hukuk kapsamında irtibata geçileceğini söyledi.Başkent Tunus'ta düzenlenen "40'ıncı Dönem Arap Dünyası Polis Müdürleri ve Güvenlik Şefleri Kongresi"nde konuşan Mecdub, "Çatışma bölgelerine gitme ihtimalinden dolayı bu yıl 3 bin 970 kişiye yurtdışına çıkış yasağı getirildi." dedi.Hadi...

Güncel Haberi
Tunus'ta terörle mücadele
Tunus'ta terörle mücadele

TUNUS (AA) - Tunus İçişleri Bakanı Hadi Mecdub, sıcak çatışma bölgelerinden ülkeye dönenlerle hukuk kapsamında irtibata geçileceğini söyledi.

Başkent Tunus'ta düzenlenen "40'ıncı Dönem Arap Dünyası Polis Müdürleri ve Güvenlik Şefleri Kongresi"nde konuşan Mecdub, "Çatışma bölgelerine gitme ihtimalinden dolayı bu yıl 3 bin 970 kişiye yurtdışına çıkış yasağı getirildi." dedi.

Hadi Mecdub, çatışma bölgelerinden dönenlerin terör örgütleriyle ilişkisinin tespit edilmesi halinde hukuki işlem için durumun yargıya taşındığını, şüphe durumunda ise takibata alındığını belirtti.

Öte yandan, Tunus Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Rıda Bugazzi de basına yaptığı açıklamada, "Hiç bir vatandaşın ülkesine dönüşü engellenemez." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, terör bölgelerinde suça karışmış Tunuslulara ilişkin yabancı bir medya kuruluşuna yaptığı açıklamada, "Bu kişilerin tehlikesi artık geçmişte kalmıştır. Çokları geri dönmek istiyor. Tunuslunun ülkesine dönmesine engel olamayız. Bu anayasanın güvencesi altındadır. Doğal olarak bizler onları kucaklarda karşılamayacağız, uyanık olacağız." demişti.

Çeşitli basın organlarında, sıcak çatışma alanlarından dönecek olanlara kapıların açılmasının, "ülkeye herkesin yüzünde patlayacak saatli bomba getirmek" anlamına geldiği şeklinde yorumlar yapılmıştı.

Sıradaki Haber