17 °c

Tunus'ta yolsuzlukla mücadele

TUNUS (AA) - Tunus hükümeti, ülkedeki bazı resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları arasında "yolsuzlukla mücadele strateji belgesi" imzalandı. Başkentte düzenlenen "Yolsuzlukla Mücadele ve Olgun Yönetişim Ulusal Kongresi"nin ikinci gününde hükümet ve ilgili kurumların, 2017-2020 yılları arasında yolsuzlukla mücadele konusunda izleyeceği ulusal strateji belgesi kayda...

Güncel Haberi
Tunus'ta yolsuzlukla mücadele
Tunus'ta yolsuzlukla mücadele

TUNUS (AA) - Tunus hükümeti, ülkedeki bazı resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları arasında "yolsuzlukla mücadele strateji belgesi" imzalandı.

Başkentte düzenlenen "Yolsuzlukla Mücadele ve Olgun Yönetişim Ulusal Kongresi"nin ikinci gününde hükümet ve ilgili kurumların, 2017-2020 yılları arasında yolsuzlukla mücadele konusunda izleyeceği ulusal strateji belgesi kayda geçirildi.

Başbakan Yusuf Şahid, imza töreninde yaptığı konuşmada, "Devletin şeffaflık ve dürüstlüğü yaygınlaştırmaya gücünün yetmediği yerde gerçek demokrasiden söz etmek mümkün değildir." dedi.

Yolsuzlukla savaşın güçlü iradeye sahip bir hükümet ve yasama organı gerektirdiğini belirten Şahid, bu mücadeleyi kazanmakta kararlı olduklarını vurguladı.

Törende konuşan Yolsuzlukla Mücadele Ulusal Heyeti (INLUCC) Başkanı Şevki Tayyib de "Bu strateji belgesinin ilk gayesi siyasi iradenin var olduğunun vurgulanmasıdır." ifadesini kullandı.

Yolsuzlukla mücadele strateji belgesi, hükümet, INLUCC, Ulusal Yargı Heyeti ve Tunus Gazeteciler Sendikası yetkilileri tarafından imzalandı.

Ekonomik krizle mücadele eden Tunus'ta yolsuzlukla mücadele halkın ve ulusal birlik hükümetinin öncelikleri arasında yer alıyor.

Sıradaki Haber