17 °c

"Turizm Sektörü Çalışanları Geleceğe Güvenle Bakıyor" projesi

AYDIN (AA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, turizm sektöründe her türlü sosyal güvenceye sahip, iyi performans gösteren personelle çalışılması gerektiğini belirtti.TÜRSAB, Ekonomistler Derneği ile Nişantaşı Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Turizm Sektörü Çalışanları Geleceğe Güvenle Bakıyor"...

Güncel Haberi
Turizm Sektörü Çalışanları Geleceğe Güvenle Bakıyor projesi
"Turizm Sektörü Çalışanları Geleceğe Güvenle Bakıyor" projesi

AYDIN (AA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, turizm sektöründe her türlü sosyal güvenceye sahip, iyi performans gösteren personelle çalışılması gerektiğini belirtti.

TÜRSAB, Ekonomistler Derneği ile Nişantaşı Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Turizm Sektörü Çalışanları Geleceğe Güvenle Bakıyor" projesinin ilk toplantısı, Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının finansmanıyla, Kayıtlı İstihdamın Teşviki Programı kapsamında hayata geçirilen projenin toplantısında, turizm sektörünün içinde bulunduğu durum değerlendirildi.

Çiçek, programın açılışında yaptığı konuşmada, barış ve huzurun turizmde hareketliliği artırdığını, Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunları aşması için çabalarını sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Yaşanan gelişmeler doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli hedefler belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti:

"2023 yılına kadar ulaşmamız gereken hedefimiz, 50 milyon yabancı, 35 milyon yerli turist ve kişi başına bin dolar harcama olmalı. Tüm bunlarla birlikte Türkiye'ye gelen turistler, her türlü güvenceye sahip kişilerden hizmet almak istiyor. Her türlü sosyal güvenceye sahip ve iyi performans gösteren personelle çalışmak zorundayız. Çalışan memnun olmadığı takdirde misafirler de memnun olmaz. Bu durumu iyi değerlendirmek gerek."

Ekonomistler Derneği Başkanı Ahmet Oğuz Demir de son dönemdeki olumsuzlukların turizmi etkilediğini söyledi.

Avrupa Parlementosunun kararı, Türkiye'deki Suriyelilerin durumu, ekonomi ve turizmdeki sıkıntılara değinen Demir, paket turlarda yaşanan düşüşü örnek vererek, bunun yalnız turizmi değil diğer sektörleri de etkilediğini savundu.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ise projenin ilk toplantısının, pilot uygulama alanı seçilen ilçelerinde yapılmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Kuşadası’nda proje kapsamında, turizm sektörünün önde gelen kuruluş ve isimlerinin katılımıyla, belirli dönemlerde bilinçlendirme ve bilgilendirme, sorunları değerlendirme toplantıları yapılacağı bildirildi.

Sıradaki Haber