17 °c

Türk Kızılayından Suriyeli sığınmacılara yardım

KİLİS (AA) - Türk Kızılayı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Kilis'teki Suriyeli çocuklara kışlık kıyafet yardımında bulunuldu.Türk Kızılayının İstanbul Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla 900'e yakın Suriyeli çocuk için temin edilen kışlık kıyafetler, Kilis Belediyesine ait eğitim merkezinde sembolik olarak 90 Suriyeli çocuğa dağıtıldı. Türk Kızılayı Genel Başkan...

Güncel Haberi
Türk Kızılayından Suriyeli sığınmacılara yardım
Türk Kızılayından Suriyeli sığınmacılara yardım

KİLİS (AA) - Türk Kızılayı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Kilis'teki Suriyeli çocuklara kışlık kıyafet yardımında bulunuldu.

Türk Kızılayının İstanbul Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla 900'e yakın Suriyeli çocuk için temin edilen kışlık kıyafetler, Kilis Belediyesine ait eğitim merkezinde sembolik olarak 90 Suriyeli çocuğa dağıtıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli misafirlerin ihtiyaç ve sıkıntılarının belirlenmesine yönelik gerçekleştirilen ziyaretleri kapsamında yaklaşık 900 öğrenciye mont, gömlek ve pantolon yardımında bulunduklarını belirtti.

Kızılay olarak dünyanın neresinde olursa olsun herhangi bir ayırım yapılmadan ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyleyen Turunç, Türkiye'ye sığınan misafirleri Allah'ın bir emaneti olarak gördüklerini ve kendi vatandaşlarından ayırt etmediklerini vurguladı.

Kilis ya da Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde günlük 50 bin kapasiteli bir fırın kurulumuna başlanacağını bildiren Turunç, "Kızılay olarak çalışmalarımızı gözlemleyeceğiz ve bölgenin farklı ihtiyaçları varsa onları tespit edeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yer bulursak bir hafta-10 gün içerisinde de makinelerimiz getirilecek. Suriyelilerin beğendiği ve damak zevkine uygun günlük 50 bin ekmek çıkartacağız." diye konuştu.

Sıradaki Haber