17 °c

Türk lirasına destek kampanyası

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası döviz bozdurma kampanyasına verilen destek sürüyor. Başkentte Geri Dönüşümcüler Konfederasyonu üyeleri, dövizlerini bozdurarak Türk lirasının değerlenmesi için yurdun dört bir tarafında başlayan döviz bozdurma kampanyasına destek verdi.AK Parti İstanbul Milletvekili, eski Konya Sanayici ve İşadamları Derneği...

Güncel Haberi
Türk lirasına destek kampanyası
Türk lirasına destek kampanyası

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası döviz bozdurma kampanyasına verilen destek sürüyor.

Başkentte Geri Dönüşümcüler Konfederasyonu üyeleri, dövizlerini bozdurarak Türk lirasının değerlenmesi için yurdun dört bir tarafında başlayan döviz bozdurma kampanyasına destek verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili, eski Konya Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Başkanı Abdullah Başcı, Geri Dönüşümcüler Konfederasyonunda düzenlenen basın toplantısında, konfederasyon üyelerinin döviz bozdurduğuna dair makbuzları basın mensuplarıyla paylaştı.

Başcı, "Silahla geldiler başaramadılar, siyasetle geldiler başaramadılar, içerideki işbirlikçilerine destek vererek ekonomik yönden Türkiye'yi sıkıntıya sokmaya çalışıp doları maniple ederek dize getirmeye çalıştılar." ifadelerini kullandı.

Geri Dönüşümcüler Konfederasyonu üyesi iş adamlarının ve esnafın, Türkiye'nin çeşitli illerinde toplam 7 milyon doları Türk lirasına çevirerek dekontlarını genel merkeze ulaştırdıklarını ve kampanyaya sessiz kalmadıklarını bildiren Başcı, kampanyanın sürmesi ve rakamın artması için iş adamlarına bir kez daha çağrıda bulundu.

- Dolar bozdurana taksi ücretsiz

Ankara'da taksicilik yapan 65 yaşındaki Osman Bulut da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlattığı kampanya ile en az 200 dolar bozdurup dekontunu kendisine gösteren vatandaşlardan para almıyor. Bulut, kampanyayı müşterilerinin de memnuniyetle karşıladığını aktardı.

- 100 doları lira yap, KPSS setini kap

Yayınevi sahibi Ömer Cem Karacaoğlu da en az 100 doları Türk lirasına çeviren ve makbuzunu kendilerine ulaştıran vatandaşlara, 100 lira değerindeki KPSS hazırlık setini hediye ediyor.

Karacaoğlu, "Milli paramızla ilgili bu kampanyaya biz de kendimizce destek olmaya çalıştık. Vatandaşlarımızdan yoğun talep görüyoruz. Ankara dışındaki vatandaşlarımıza da dekontlarını göndermeleri halinde seti aynı gün kargoyla ulaştırabiliyoruz." dedi

Sıradaki Haber